|

Kayısıcılar Başbakan'dan müjde bekliyor

Geçen yıl kayısının neredeyse tamamının dondan etkilendiği Malatya'da, bu yıl da birçok bölgede kayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan destek müjdesi beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:07 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 27/05/2015 Çarşamba
IHA

Malatya'nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan kayısının üreticisi iki yıldır zor günler yaşıyor. Geçen yıl neredeyse tamamı yanan kayısıda bu yıl da durum pek iç açıcı değil. Nisan ayında yaşanan zirai don nedeniyle birçok bölgede kayısı yok denecek kadar az. Üst üste yaşanan doğal felaket karşısında kayısı üreticilerinin tek umudu, hükümetten gelecek müjdeli bir haber.


Karadeniz'de fındık için verilen alan bazlı desteğin Malatya'da da kayısı üreticisine verilmesini beklediklerini belirten Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, bu konuda üreticilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan müjde beklediklerini söyledi. Malatya'da çiftçilerin 2 yıldır kayısıdan ürün almaması nedeniyle mağdur olduklarını belirten Solmaz, “Yetkililer bu durumu görürse bizlere inşallah bu konuda yardımcı olacaklarını umut ediyorum" dedi.



Geçen yıl Malatya'da yok denecek kadar az olan kayısının bu yıl da aynı şekilde etkilendiğini belirten Solmaz, “Yeşilyurt ilçesinde şu anda bulunduğumuz bahçede kayısı ağaçlarında hiç ürün yok. Çiftçi geçen yıl ürün olmadığı için bu yıl da manolya hastalığına karşı mücadele edemedi. Manolya hastalığı kayısı ağaçlarını çok zayıf düşürdü. Buradaki ağaçların 8-10 yaşında olmasına rağmen bir adet bile meyvesi yok" diye konuştu.



Kayısı üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi adına Karadeniz bölgesinde olduğu gibi alan bazlı destek verilmesini isteyen Solmaz, “Bizleri zor durumda bırakmasınlar, küskünlüğümüzün giderilmesi istiyoruz" dedi.

#Kayısı
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Malatya
#Kayısı üreticileri
9 yıl önce