|

Kirazın kilosu 10 şira

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde halk pazarına inen kirazın kilosu 10 liraya kadar alıcı buluyor. 5 liradan başlayan kirazın fiyatı kilosu 10 lirayı buldu.

Yeni Şafak
14:07 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:08 - 25/05/2015 Pazartesi
IHA

İç piyasaya sevk edilen eşme kirazları toptancılar aracılığıyla İzmir ve İstanbul haline sevk ediliyor. Lapseki ilçesinde meyve sevkiyatı da yapan iş adamı Hakan Erdoğan kiraz alım fiyatlarının genelde 5 ila 7 lira arasında değiştiğini kaydetti. Kirazın kalitesine kadar fiyatların 10 lirayı da gördüğüne dikkat çeken Erdoğan önümüzdeki ayda kiraz ihracatının başlayacağını müjdeledi. Vatandaşlar halk pazarındaki kirazın etiket fiyatlarını yüksek bulduğunu belirterek, “Bir avuç kiraz 10 lira. Şuan çok pahalı" tepkisini gösterdi.



ÜRETİCİLER İHRACATTAN UMUTLU

Lapseki ilçesinde Ziraat 900 ihracat kirazı yetiştiren üreticiler, bu seneden umutlu olduklarını ifade etti. Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, kiraz ihracatı öncesi yaptığı açıklamada, “Bu sene üreticilerimizin hepsi umutlu. Herkes iyi mahsul toplayarak zararı kapatmanın peşinde. Üreticilerimizin borçları var. Geçtiğimiz yıllarda yağan yağmurlar nedeniyle 'erkenci' diye isimlendirdiğimiz iç piyasa kirazların yarısından fazlası çatladı. 2 bin tondan fazla kirazın çatlaması ilçe ekonomisine de olumsuz yansıdı. Bu sene ilçemizde üretilen 7 bin ton kirazı hem tüketicilerimizin sofrasına gıda olarak hem de üreticilerimizin cebine gelir olarak geri dönmesi için bereketli bir hasat dönemi geçirmeyi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

#Kiraz
#Kiraz fiyatları
#Çanakkale
9 yıl önce