|

Memurlara müjde

Kamuda ve okullarda başörtüsü yasağını sonlandıran hükümet, erkek memurların kravat zorunluluğu da kaldırmaya hazırlanıyor. Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle, sakal ve kot pantolon yasağının kaldırılması da değerlendiriliyor.

Yeni Şafak
08:22 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 05:25 - 2/06/2015 Salı
Diğer

Sürpriz gelişme, Memur-Sen Konfederasyonu yönetiminin geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmede yaşandı. Kamu çalışanlarının kadro, ek ödeme, emeklilik ve rotasyon gibi taleplerinin masaya yatırıldığı toplantıda, memurun "kılık-kıyafet" konusu da gündeme geldi. Akşam'daki habere göre, hükümetin, kamu kurumlarında ve okullarda başörtüsü yasağına son veren düzenlemesinden duyulan memnuniyeti dile getiren Memur-Sen yönetimi, özellikle yaz aylarında erkek memurları zora sokan ve çalışma verimliliğini olumsuz etkileyen kravat zorunluluğunun da kaldırılmasını istedi.



İSTİSNALAR DIŞINDA


Başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok ülkede, kamu çalışanlarına yönelik kravat zorunluluğu bulunmadığını hatırlatan Memur-Sen, bu zorunluluğa, istisnai makamlar dışında son verilmesini talep etti.



KOT-SAKAL SIRADA


Bakan Faruk Çelik'in, Memur-Sen'in talebine olumlu baktığı ve konunun hükümet tarafından değerlendirileceği ifade edildi. Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle uygulamaya girmesi beklenen yeni düzenleme ile sakal ve kot pantolan yasağının da kaldırılması bekleniyor.


#Memur
#Kamu
#Kravat
#Kılık Kıyafet Yönetmeliği
9 yıl önce