|

Renault görüşmeleri olumsuz

Bursa'da ücretlerinde iyileştirme isteyen Oyak Renault işçilerinin 10 gün önce üretimi durdurarak başlattıkları eylem ardından yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. İşçi temsilcilerinin Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz ile yaptıkları görüşme ardından yapılan açıklamada eyleme devam kararı alındı.

Yeni Şafak
07:45 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 05:46 - 24/05/2015 Pazar
DHA

Oyak Renault fabrikasi önünde ve içeride eylemlerine devam eden işçiler bağlı bulundukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası aleyhine slogan atarak kendilerini yalnız bıraktıkları gerekçesiyle tepkilerini dile getirdi. İşçiler adına açıklama yapan işçi temsilçisi Erhan İmralı Tofaş, Coşkunöz ve Makoda eylem yaparak haklarını alarak işbaşı yapan işçiler adına mutlu olduklarını söyledi. Erhan İmralı, Renault işçileri olarak kendilerinin de işbaşı yapmak istediklerini belirterek, şöyle dedi:



"14 Mayıs'ta başlatmış olduğumuz haklı mücadeleyi sürdürüyoruz. 20 Mayıs'ta yaptığımız müzakerede Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikasının BOSCH fabrikası için imzalanan toplu iş sözleşmesindeki parasal haklar ile diğer konularda Genel Müdür Ales Bratozun teklifini kabul ettik. Ancak, bu teklifi redakte etmek için üst kata çıkan yönetim 2 saat 15 dakika sonra son derece mahcup bir şekilde salona gelerek MESS'in aramızdaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) iyileştirmesine izin vermediğini bildirdi ve toplantı sonlandı. Kendi ettikleri teklifi kendileri revize ederek bugün 'şaka gibi' bir teklifle karşımıza çıktılar. 20 Mayıs'ta Renault Genel Müdürü Ales Bratozun yaptığı teklifi hiçbir revize olmadan imzalamaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz."


İşçilerin fabrika önünde ve dışındaki eylemleri devam ediyor.



#Bursa
#Renault
#Eylem
#Bratoz
9 yıl önce