|

Teknolojiyi satan ülkesiniz

Eastern Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Anderson, yurt dışından transfer edilen teknolojinin artık Türkiye’de üretilir hale geldiğini söyledi. Anderson, “Türkiye, ürünlerini satabileceği bir pazar alanı oluşturmuştur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:15 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği teknolojik gelişmeler, yabancı uzmanlar ve ekonomistler tarafından da yakından takip ediliyor. Yurt dışından transfer edilen teknolojinin artık Türkiye'de de üretilir hale geldiğini söyleyen Eastern Michigan Üniversitesi Eğitim Liderliği Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Anderson, Türkiye'nin teknoloji üretim performansını Yeni Şafak'a değerlendirdi.



YATIRIMLAR ARTTI


Türkiye'de eğitim sisteminde teknolojiye yapılan yatırımların gittikçe arttığını ifade eden Anderson, “Türkiye ile diğer ülkeler arasında birlikte projeler yapılma aşamasına gelindi. Türkiye, gelişen teknolojisi sayesinde ürünlerini satabileceği bir pazar alanı oluşturdu" dedi.



FİKİRLERİNİZ
SÖZDE KALMASIN


İstanbul Üniversitesi Teknoloji ve Sanayi İktisadi ABD Başkanı Prof. Dr. Sefer Şener ise öğrencilerin fikirlerini sözde bırakmayıp projelendirmesi gerektiğine işaret etti.


#David Anderson
#Eastern Michigan
#teknoloji üretim
9 yıl önce