|

Turizmci Orta Doğu'ya yöneldi

Avrupa’daki ekonomik durgunluk ve Rusya’daki daralma turizimcileri Orta Doğu’ya yöneltti. 2015’in ilk 4 ayında Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında yüzde 39 artış olurken, Avrupa’nın Körfez ülkelerine Schengen muafiyeti çalışması turizmcileri tedirgin ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:18 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

AB'nin Arap ülkelerine yönelik Schengen vizesini kaldırarak serbest dolaşım hakkını sağlama girişimini gündemine alması Türk turizmcileri tedirgin etti. Avrupa'daki ekonomik durgunluk ve Rusya'daki daralmadan kaynaklanın kaybı telafi etmek için Orta Doğu'ya odaklanan turizimciler, Körfez pazarını kaybetmemek için teyekkuzda. Körfez ülkelerinden 2015'in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 daha fazla turist çeken Türkiye, Brüksel'in bu girişime karşı çalışacak.



SHENGEN BİZİ ETKİLER


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) üyesi işletmeler, geleneksel mayıs ayı toplantısında bir araya gelerek turizm sektörünü değerlendirdi. Toplantının ardından sorularımızı cevaplandıran TUROB Başkanı Timur Bayındır, Avrupa'nın Körfez'e yönelik Schengen muafiyeti çalışmasının Türkiye turizmine negatif yansıyacağını söyledi.Bayındır, “Türkiye'ye turistin gelebilmesinin önünü açmak adına vize konusunda ivme kaydetmemiz ve buraya dönük politikalar üretmemiz gerekiyor Çünkü Arap turistleri ülkesine çekmek isteyen tek ülke biz değiliz" dedi.



HAREKETE GEÇMELİYİZ


Krizdeki Avrupa'nın da bu pazara doğru kaydığını ifade eden Bayındır, şunları kaydetti: "Arap turistler bizim için çok iyi bir fırsat ancak Avrupa da bu potansiyeli değerlendirmek için çalışıyor. Bununla ilgili Brüksel'de Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelecek turistlere Schengen vizesi zorunluluğunu kaldıracak adımlar atılıyor. Eğer bu muafiyet diğer Arap ülkelerini de kapsarsa Türk turizmciler olarak pazarımızı kaybetmemek adına bir an önce harekete geçmemiz gerekecektir."



#Schengen vizesini
#vize
#turizm
9 yıl önce