|

Yerli otomobilin fiyatıyla ilgili ilk bilgi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, katıldığı bir yayında yerli otomobile ilişkin, "Çok pahalı bir otomobil olmayacak. İnanıyorum ki tüketicimiz, kendi markasını yüksek kalite ve konforda, uygun maliyetlerle alacak" dedi.

Yeni Şafak
17:04 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:06 - 3/06/2015 Çarşamba
AA

Işık, Ülke TV'de katıldığı programda, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.



Yerli otomobilin her şeyinin Türkiye'de üretilip üretilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Işık, her şeyin Türkiye'de yapılması, bitirilmesi, sonra da satışa çıkarılmasının çağ dışı bir anlayış olduğunu söyledi.



Yerli otomobilin fiyatının hangi aralıkta olacağının sorulması üzerine de Işık, şunları kaydetti:



"Çok pahalı bir otomobil olmayacak, rekabetçi bir fiyat olacak. Onu şu anda hesaplıyoruz. İnanıyorum ki tüketicimiz, kendi markasını yüksek kalite ve konforda, uygun maliyetlerle alacak. Türkiye'nin 54 yıldır ertelediği bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kendini bu ülkeye, bu topraklara ait hisseden herkesin heyecanlandığı bir proje... Çok ihtiyatlı gidiyoruz. Normalde bu projeler çok daha erken açıklanabilirdi ama biz yaklaşık 1,5 yıldır çok böyle ilmek ilmek dokuduğumuz bir kilim gibi bir proje sunuyoruz. Niye? En temel önceliğimiz, milletimize bir hayal kırıklığı yaşatmamak. Bugün bize itiraz eden insanlar bile, 'çok akıllı bir iş yapıldı' diyecekler, hiç merak etmeyin."

#Bilim
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
#yerli otomobil
9 yıl önce