|

Yurt dışındaki büyüme ABD'yi etkiler

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, "Yurt dışındaki büyüme beklentiden zayıf olursa bunun ABD ekonomisine etkileri Fed'in desteğini daha yavaş çekmesine yol açabilir" dedi.

Yeni Şafak
22:02 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 19:30 - 26/05/2015 Salı
AA

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in küresel ekonomideki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, "Yurt dışındaki büyüme beklentiden zayıf olursa bunun ABD ekonomisine etkileri Fed'in desteğini daha yavaş çekmesine yol açabilir" dedi.



Fischer, İsrail'in Tel Aviv Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, küresel ekonomi ve Fed'in faiz artışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Bu yıl içinde başlaması beklenen faiz artışının piyasalardaki oynaklığı tetikleyebileceği uyarısını yapan Fischer, buna karşın Fed'in piyasaları hazırlamak için elinden geleni yaptığını kaydederek, "Normalleşmenin zamanlaması ya da hızı piyasaları çok şaşırtmamalı" ifadesi kullandı.



Fischer, ayrıca gelişmekte olan ülkelerin normalleşme sürecinin üstesinden geleceği öngörüsünde bulundu. Fischer, "Yükselen piyasa ekonomileri, son 10-20 yılda finansal ve ekonomik kırılganlıkları azaltma konusunda başarılı oldu. Bu başarı, yükselen ekonomilerin finansal piyasalarda gerilmelere yol açacak normalleşme sürecine karşı direncini artıracaktır" diye konuştu.



Fed'in kararlarını küresel ekonomideki gelişmeleri hesaba katarak aldığını dile getiren Fischer, "Yurt dışındaki büyüme beklentiden zayıf olursa bunun ABD ekonomisine etkileri Fed'in desteğini daha yavaş çekmesine yol açabilir" değerlendirmesini yaptı.



Fed'in Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ayrıca ilk faiz artışını eylül ayı gibi beklediğini ancak asıl zamanlamayı verilerin belirleyeceğini bildirdi.

#Fed
#Stanley Fischer
#faiz artırımı
#büyüme
9 yıl önce
default-profile-img