|
Mısır’da Mursi Türkiye’de Erdoğan
Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, darbeci Sisi yönetimi tarafından idam cezasına çarptırıldı.

Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, gayrimeşru Sisi yönetimince idamla cezalandırıldı.

İdam cezası Mursi için bir şeref belgesidir. Sisi ve onun destekçisi Batı açısından ise yüzkarası.

Mursi'den önce idam cezasına çarptırılan Muhammed Biltaci, kendisine idam cezası veren hakimlerin yüzüne karşı, ”İdam benim için şereftir” diye haykırmıştı.

Bangladeş'in büyük din alimlerinden Abdulkadir Molla da idamını engellemek için uğraşanlara, ”Ben Peygamberimiz'e kavuşmak istiyorum, mani olmayın” demişti.

Ne büyük iman…

Ölüme boşuna, ”Şeb-i Arus” yani sevgiliye kavuşma, yani “Düğün gecesi” dememiş Hazret-i Mevlana…

Ama bu zalimlerin zulmünü, Batı'nın ikiyüzlülüğünü ortadan kaldırmaz.

Müslüman Kardeşler'in tuttuğu “Demokrasi aynası”nda Batı'nın ikiyüzlülüğünü gördük.

Mısır'da kanlarıyla demokrasi destanı yazdı Müslüman Kardeşler.

Hüsnü Mubarek'in devrilmesinden sonra girdikleri ilk serbest seçimde iktidar oldular. Mısır'da yıllardır krallarla, diktatörlerle işbirliği yapan Batılılar her nedense 1 yıllık demokrasiye tahammül edemediler.

Hani Mısır halkı cahildi. Demokrasiyle idare edilemezdi. Görüldü ki Mısır halkı demokrasi yönetimini de pekala başarabiliyormuş.

Gördük ki asıl sorun Mısır halkına demokrasiyi layık görmeyenlerdeymiş.

Ortadoğu halkları demokrasiyle yönetilmeyi beceremezler diye asırlık yalanlarının çöktüğünü gören Batılılar ise Mısır'daki darbecilerle işbirliği yaptılar.

Yıllardır demokrasi şampiyonluğu yapan Batı, Mısır'da darbenin yanında yer aldı.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin devrilmesine, darbeci Sisi yönetiminin kurulmasına destek verdiler.

Bunlar radikal İslamcı, bunlar demokrasi karşıtı, bunlar demokrasi ile yönetilmeyi beceremez denilen, cahil ve bedevi yerine konulan Mısırlı Müslüman Kardeşler ise ne yaptı?

Çağdaş Batı'nın yapamadığını yaptı.

Darbeye karşı direndi.

Hem de canları pahasına direndiler.

Seçilmiş iktidarın yanında yer aldılar.

Kanlarıyla demokrasi destanını yazdılar.

Sisi darbesine karşı şanlı direnişi gerçekleştirdikleri sırada keskin nişancılar tarafından şehit edilen Esma'ya yazdığı mektupta ne demişti, Muhammet Biltaci, ”Pak ruhunun, tarihte gerçekleşen Büyük Kerbela Günü ve Uhud Ashabı'nın yanına, herkesin gözü önünde yıldızlar gibi şehitlerin arasında Yaratıcısı'na ulaştığı günün üzerinden bir yıl geçti. Temiz ruhlar her türlü kahır, zulüm ve isyana karşı çıkarak imanla ve bağlılıkla sebat içinde hakla göğe yükseldi. Üste çıkma, alçak görme, hakaret, zulüm ve zalimlerin üstüne yükselişle yükseldi.”

Er ya da geç Mısır'da darbeciler gidecek ve Mısır'da şehit Esma'nın kanından demokrasi çiçekleri açacak. Ve inanıyorum ki bu kez Mısır piramitlerinden daha sağlam olacak.

Darbeye karşı sivil direnişleri sırasında 5 bine yakın Müslüman Kardeşler mensubu silahla taranarak öldürüldü. Sabah namazına durdukları sırada kurşunlarla can verdiler.

Demokrasi için can verdiler, kanlarını akıttılar ama kan akıtmadılar. 5 bin Müslüman Kardeşler mensubu şehit oldu ama tek bir cam kırmadılar.

Güya bunlar cahil Arap'tı, demokrasiyi bilmezdi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler tarihe geçen ve Batı'nın aydınlanma tarihine benzer bir demokrasi mücadelesi verirken demokrasinin beşiği olan Batı ise darbecilerin yanında yer aldı.

Müslüman Kardeşler Mısır'da demokrasi tarihine geçecek üç önemli adım attılar.

1-Mısır'da diktatör Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra seçimlere girip ülkenin demokrasiye geçmesine öncülük ettiler.

2-Sisi darbesi karşısında ise eğilmediler, bükülmediler, sinmediler. Tam tersine darbeye karşı canları, kanları pahasına direndiler.

3-Başta Mursi olmak üzere Müslüman Kardeşler mensupları darbe yönetimini tanımadılar. Yargılamalarda meşru idare olarak kabul etmediler. Dik durdular. Mahkeme salonlarından, idam sehpasına uzanan yolda demokrasinin onurunu korudular.

“Radikal İslamcı, demokrasi karşıtı” denilen Müslüman Kardeşler Mısır'da demokrasiye sahip çıktı. Darbeye karşı direndi ve kanlarıyla demokrasi destanı yazdılar hala da yazmaya devam ediyorlar.

Mısır darbesinden sonra bizde Gezi olaylarının devam ettiği bir sırada Körfez Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, ”Türkiye'de neler oluyor” denildiğinde BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah, ”Mısır'da olanlar Türkiye'de de oluyor” demişti.

Bizdeki darbeci zihniyetin de aynı rüyaları gördüğünden eminim.

Mısır'da Mursi'nin devrilmesi gibi Türkiye'de de Erdoğan'ın devrilmesini isteyenler olduğuna inanıyorum.

Mısır'daki gibi aynı yerden talimat alan Geziciler ve 17-25 Aralık darbecileri de bir hamle yaptı ama başarılı olamadılar.

Mursi'nin idam cezasına çarptırıldığı haberini aldıklarında iç geçirip, ”Sisi yaptı biz yapamadık” dediklerinden şüphem yoktur.

Mısır yaptı, biz yapamadık…

Gezi'yi tertip ettiler, Taksim'i Tahrir'e çevirmek istediler ama başarılı olamadılar.

17-25 Aralık darbe girişiminde bulundular.

Ama başaramadılar.

Eğer Mısır'dan sonra Türkiye de düşse, Mursi gibi Erdoğan'ı da devirselerdi, bulacakları Salim Başol'larla Yassıada Mahkemelerini kuracaklardı. Paralel savcı Celal Kara, ”Sonları Menderes'ten beter olacak” demedi mi? Erdoğan'ın sonu Menderes'ten beter olacaksa demek ki siz de 27 Mayıs gibi bir darbe tertiplediğinizi kabul etmiş oluyorsunuz. Zekeriya Öz'le birlikte herhalde biriniz Salim Başol, diğeri Altay Ömer Egesel olacaktı. Zaten biz de onu anlatmaya çalışıyoruz.

Daha görevi başındaki başbakan için paralel polisler, ”Dönemin başbakanı” ibaresini taşıyan fezleke metinleri hazırlamadılar mı?

Uluslararası sistem iki hedef seçmişti. Mısır'da Mursi, Türkiye'de Erdoğan. Mısır'da başarılı oldular.

Gezi'yle birlikte Türkiye'de daha önce başlattıkları darbe sürecinde ise bizim demokrasi birikimimiz, Erdoğan'ın güçlü liderliği sayesinde başarılı olamadılar. Ama Mısır'da 1 yıllık ömrü olan demokrasiyi boğdular. Şimdi ise ipe çekmek istiyorlar.

Mısır'daki darbeye, Mursi'ye verilen idam cezasına bakınca Türkiye'deki seçimler daha ayrı bir önem kazandı. 7 Haziran'da sandığa gidince, iktidar ya da muhalefeti oylamayacağız. Aynı zamanda Mısır'daki Mursi için oy kullanacağız.
#Mısır
#Gezi
#Mursi
9 yıl önce
Mısır’da Mursi Türkiye’de Erdoğan
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti