|
45 dakikalık şölen
Bir takımın nasıl kazanacağından çok, bir takımın nasıl kaybedeceği analizinin açık olarak görüldüğü karşılaşmada Galatasaray'ın kibar adamları karşısında iştahı ve oyun temposu yüksek olan Trabzonspor, ikinci yarıda her iki takımın rolü değişse de kazanmalıydı ama kazanabilecek işleri sadece bir 45 dakika yaptı, ikinci yarıda ise kahır mektubu yazdı.

Daha önceleri çabuk oynamaya çalışırken telaşlı oynayan Bordo-Mavili takım, Galatasaray karşısında ilk yarıda her attığı adımı bilinçli, her hamleyi planlı yaptı. Buna bir de bitmek bilmeyen temposu eklenince futbolun doğruları kendisini gösterdi.

Kadrosu ve oyun anlayışı geride kalan haftalardan farklı olmasa da kontratak fırsatı yakalayan Bordo-Mavili takım, iştahlı oyununun yanı sıra rakibin yumuşak karnı olan orta alanda uyguladığı baskılar sonucu kazandığı toplarla hem gol buldu, hem de fark yapabilecek pozisyonları.

Birbirinin kopyası olan bir çok pozisyonda Sarı-Kırmızılı takımı hücuma çıkma hazırlığında yakalayan Trabzonspor, 6. dakikada Mehmet Ekici ile sinyali verdi 20. dakikada da Özer ile sonuca gitti. Konuk ekipte Hamit-Emre değişikliği oyun düzenini ve anlayışını da değiştirirken, bunun karşılığında ilk yarının sonlarında yakalanan ve direklere takılan pozisyon dışında sonuç üretebilecek etkinlik sağlanamadı.

Trabzonspor, dörtlü savunma önünde Medjani'yi tek olarak kullanırken, Cezayirli futbolcuya zaman zaman Mehmet, zaman zaman da Özer destek verdi. Özer ve Mehmet'in agresif oyunu, önde oynayan Erkan, Deniz ve Cardozo'ya nefes aldırırken, özellikle ikinci yarıda üçüncü bölgede hiç görünmeyen Trabzonspor, adeta savunma antrenmanı yaptı. Sakatlıktan ve zorunluluktan yaptığı değişikliklerle geri dönen Galatasaray karşısında, Trabzonspor sakatlıktan ve zorunluluktan yaptığı değişikliklerde oyuna olmasa da yorulan futbolculara nefes aldırdığı gibi, maçı çevirmesini de başardı.
#Trobzanspor
#Galatasaray
#derbi
9 yıl önce
45 dakikalık şölen
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak