|
Mehmet-Cardozo AŞ

Zaman zaman futbola dair yazarken farklı konulara da değinmek zorunda kalıyoruz. Her ne kadar futbol bir mücadele ve yarış olsa da sonuçta bir oyun olduğu gerçeğinden hareketle yorumlarken detaylarına da giriyoruz...

Mesela Süper Lig'in kıdemli oyuncularından Necati Ateş’in sportmenliğinden yola çıkarsak Aykut Demir’in ona külhan edasıyla diklenmesini yadırgadık. Yıllarca Trabzonspor forması giyip ilk kez rakip takım formasıyla Avni Aker zemininde duygularının takımının karşısına çıkan Caner ve Barış Memiş’in duygusallığını yaşadık. Futbolun en acımasız gerçeğine ise üç gün önce Trabzonspor forması giyerken, üç gün sonra eski takımına karşı oynayan Serdar Gürler’le test ettik.

Afrika Kupası'nın vazgeçilmez dezavantajını yaşayan Trabzonspor ile Erciyesspor’un maçının en önemli detayı her iki takımında geçen haftayı galibiyetle kapatmasıydı. Kadro arayışı içinde olan ve Halilhodzic’den aldığı kadroyla halen hazırlık maçı oynayan Ersun Yanal’ın takımı karşısında çiçeği burnundaki teknik adamıyla çıkış yaşamaya çalışan Erciyes, Barış Memiş–Necati ikilisiyle rakip kale alanında göründüyse de taktik varyasyonu fazla adamla olmamasının sıkıntısını yaşadı.

Rakip böyle iken Trabzonspor farklı mıydı? Rakibi gibi taktiksel anlamda anlayışı olmayan Trabzonspor’un, bireysel üstünlüğü en önemli özelliği olan duran toptan Mehmet Ekici’nin açtığı kapıdan Cardozo ile geçmesi zor olmadı.

Gerçek anlamda Trabzonspor’u düşünenlerin dudak bükerek izlediği Barış Memiş’in katkısıyla oyuna tutunan konuk ekibin ikinci yarıdaki performansı özellikle orta alanda kademe anlayışından uzak görünen Trabzonspor’a sıkıntı yaşattı. Bordo-mavililerin maç boyunca savruk görüntüsü içinde etkili olması beklenen Özer ve Erkan Zengin’in etkisizliği maç boyunca görünürken, sadece futbolcularının kişisel yeteneğiyle skoru koruma eylemi içine giren Trabzonspor, yine takım savunmasından ve hücum anlayışından uzak bir anlayıştaydı.

Trabzon ve Trabzonsporlular futbolu biliyor. O nedenledir ki maçlara rağbet göstermiyorlar...

Onlarda biliyor ki, yönetim ve Ersun Yanal gelecek sezonun kadrosunu kurup, hazırlığını yapıyor...

Taraftar da gelecek sezonu bekliyor...

Şayet gelecek sezon gelirse....

Çünkü Trabzonspor, bazı maçlarda olduğu gibi en son Balıkesirspor maçında kontenjana takılan Cardozo ile kazanmaya devam ediyor...

#Necati Ateş
#Aykut Demir
#Trabzonspor
9 yıl önce
Mehmet-Cardozo AŞ
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler