|
Kudüs’ün aşıkları
Nuri Pakdil, ömrü hayatının son demlerinde, çocukluğundan beri rüyalarında gördüğü, şiirlerinin ilham kaynağı Kudüs’e gitti. Siz bu satırları okurken, Pakdil Mescidi Aksa’yı sindiriyor içine.

Şiir gibi bir şey, aşk yaşadığı şehre gitmek sanırım. Kudüs gerçekten de aşık olunacak bir şehir, aşk yaşanacak bir şehir, aşkın sarhoşluğu ile Rabbe ulaşılacak bir yer.
Esir Kudüs...

Ümmetin en acı veren dönemi bize denk geldi. Bizim gözlerimiz gördü Kudüs’ün esir olduğunu. Hepimiz yaşarken, İsrail askerlerinin postallarıyla Mescidi Aksa’yı kirlettiğini gördük.

En çetin bizim hesabımız olacak korkarım. Ümmetin Kabe’si, Kudüs’ü, en kutsal, en nadide beldeleri acı, esaret, kaos içinde. Ama Kudüs başka bir şey, başka bir acı bizim için. Gözlerimizin önünde İslam’ın en büyük düşmanları tarafından esir tutuluyor. Biz, ümmetin tüm Müslümanları, ilk kıblesi bir avuç işgalci tarafından esir tutulurken, nelerle uğraşıyor?
Kudüs aşıkları... Neredesiniz?

Mermi gibi mısraları alıp, Zeytin Dağı’ndan aşağıya coşup, kükreyecek şairler nerede? Gözlerinde fışkıran yaş, göğsünde isyan, bir mitralyöz gibi fikirlerini savuracak münevverler nerede?
Kaldık Nuri Pakdil’in kaleminin insafına. Bizi uyandıracak bir mısra yazar mı diye bekleriz. Şairlerimizin şiirleri ne zamandır çağlamıyor. Nedir bu kuraklık Allah’ım?
Ahh Kudüs yaktın bizi, bir zeytin ağacının yaprakları gibi kurudu vicdanlarımız Kubbettü’s Sahra yolunda.

Nuri Pakdil’in 81 yıllık ömrünün en müstesna yerinde biriktirdiği Kudüs acısının, hasretinin, derdinin, kavgasının kimdir takipçisi? Kimdir Kudüs’ün aşkıyla yanıp tutuşan? Kimdir bir Mecnun gibi Kudüs’e şiir yazan, ağıt yakan, hasretinden eriyen?

Neredesiniz Kudüs aşıkları?

Kudüs’e yanan Kabe’ye de yanar. Kudüs’e yanan Gazze’ye de yanar, Şam’a da yanar, Kahire’ye de yanar. Kudüs aşıkları Yemen için, Irak için, Suriye için dertlenir, tasalanır.
Derdi olan kavga eder.

Nerededir bu aşk için kavga verecekler? Ahh gençlerimiz, nerede sıkılı yumruklarınız, köpüren öfkeniz, kaynayan kanınız Kudüs için? Neredesiniz civanlar, yiğitler, cengaverler, yok mudur aranızda bir Kudüs aşığı, Mescidi Aksa aşığı? Nuri Pakdil’in 81 yıllık damarında çağlayıp duran Kudüs sevdasından bir tutam alıp, ümmete meşale yakacak bir genç yok mudur aranızda?

Kudüs, bu çağın Müslümanlarının kaybettiği imtihandır. Bosna’yı kaybettiğimiz gibi, Kahire’yi kaybettiğimiz gibi, Şam’ı kaybettiğimiz gibi, Halep’i kaybettiğimiz gibi, Gazze’yi kaybettiğimiz gibi... biz imtihanları kaybeden bir kuşağız ne yazık ki.

Derdimiz o dur ki, yere düşen sancağı bir gün kaldıracak yiğitler çıkarmak aramızdan. 81 yaşında Kudüs için yollara düşmüş Nuri Pakdil gibi devrimci şairler doğursun kızlarımız.

Kudüs aşıkları... neredesiniz?
#ETİKET

TİKA ve Serdar Çam
Nuri Pakdil’i Kudüs’e götüren TİKA yurt dışında sancağımızı taşıyan ve bizi gururlandıran işler yapan Yeni Türkiye kurumlarından biridir. TİKA Başkanı Serdar Çam da, gönlünde ümmet derdi, aklında projeler, dünyaya meydan okuyan, Kudüs aşığı bir Yeni Türkiye kadrosudur. Allah güç kuvvet versin.

Twitter.com/alinurkutlu
#Nuri Pakdil
#Kudüs
#Zeytin Dağı
٪d سنوات قبل
Kudüs’ün aşıkları
Merhamet borsası ve Cüneyt Özdemir’in ekran dili
Saldırmak yerine cevap verin
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar