|
Sakın yaşadım deme iki gözüm

Baki’den bir şiir okumadıysan, Hafız Burhan’dan bir naat dinlemediysen, Mevlana’dan aşka dair bir beyit, Hayyam’dan aşkın şarabı için bir rubai okumadıysan sakın yaşadım deme iki gözüm.

Feyruz’u dinleyip Beyrut’a, Ümmü Gülsüm’ü dinleyip Kahire’ye ağlamadıysan, sakın yaşadım deme.

Bu ülkede Müzeyyen Senar’dan, Zeki Müren’den, Müslüm Baba’dan, Sezen Aksu’dan, Neşet Ertaş’tan bir nağme mırıldanamıyorsan, onların şarkıları ve Türküleriyle dalıp gidemiyorsan sakın yaşadım deme.

Süleymaniye’de kubbeyi, Selimiye’de zarafeti, Ulucami’de derinliği, Sultan Ahmet’te meydan okumayı görmediysen ve iki rekat mescit namazı kılmadıysan sakın yaşadım deme.

İbni Arabi’yi, İbni Rüşd'ü, Farabi’yi, İbni Haldun’u duymadıysan, Aristo’yla, Sokrates’le avutuyorsan kendini sakın yaşadım deme.

Abdüssamed’in kısa surelerini dinleyip Kabe karşısında göz yaşı dökmediysen, örtüsüne tutunup af dilemediysen sakın yaşadım deme.

Medine’de, Efendimizin mescidinde, bir ramazan günü Ensar sofrasına konuk olmadıysan, bir Müslümanın nasıl bu kadar cömert ve nasıl bu kadar sevgi dolu olduğunu o sofrada anlamadıysan sakın yaşadım deme.

Uğruna ağlayacağın bir davan yoksa sakın yaşadım deme iki gözüm.

Bir davan yoksa ve bunun için kavga vermediysen, dayak yemediysen, polis copuyla tanışmadıysan sakın yaşadım deme.

Geceleri uykunu kaçıran, kalbinde ince bir sızı gibi kanayan, kuytularda boğazına düğümlenen bir derdin yoksa sakın yaşadım deme.

Gözüm, hiç tanımadığın bir mazlum için göz yaşı dökmediysen, bir yetimin gönlünü almadıysan, garibana kol kanat germediysen sakın yaşadım deme.

Bir zulmü görüp de isyan etmediysen, haksızlığı görüp de müdahale etmediysen, neye mal olacaksa olsun yalanı görüp hakkı haykırmadıysan sakın yaşadım deme.

Aşkın ellerini titrettiğini, sesini kıstığını, nefesini kestiğini, göğsünü daralttığını hatırlamıyorsan sakın yaşadım deme iki gözüm.

Dostum bir ümmet hayalin, bir millet sevgin, bir ülke aidiyetin, bir Müslüman bilincin, maruf için gayretin yoksa sakın yaşadım deme.

Sokakta gördüğün bir adama kimliğini sormadan, inancını sormadan, fikrini sormadan, meşrebini sormadan, sadece insan olduğu için selam vermiyorsan sakın yaşadım deme.

Geçti ömrünün bir kısmı hayla huyla. Bu dünyada nasıl yaşadığına ve neler yaptığına bir bak.

Neleri kaçırdığına hayıflanma artık, hiç olmazsa geride kalanını kurtar iki gözüm.

Twitter.com/alinurkutlu
#Baki
#Hafız Burhan
#Mevlana
#Hayyam
9 yıl önce
Sakın yaşadım deme iki gözüm
65. Hükümet Programı'nda kamu personeli için neler öngörülüyor
Oy vermek şirk midir?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…