|
Twitter’ın zararları
Akla zarar bir kere.

Ne gerek var sürekli mesaj atmaya, derdin nedir ki (yaşlı amcamın yorumu)?

Bir nevi modern dedikodu merkezidir.

Eskiden erkekler kahvede, kadınlar evlerin önünde buluşup dedikodu yaparlardı şimdi Twitter’da buluşuyorlar.

İnsanı sığlaştırır.

Derinlikli bir şey yazamazsın, 140 karakterle her şeyi anlatman gerekir.

Edebiyatı öldürür.

Kimse edebi bir kitap okumuyor, onun yerine edebi kitaptan seçilen tivitleri okuyor.

Günahı arttırır, sevabı azaltır.

Burada yapılan gıybetin, hakaretin, iftiranın haddi hesabı yok. Ara sıra kan arayan çıkıyor, yardım ederseniz sevap olur o kadar.

Okuma alışkanlığını ve kitaplarla ilişkileri bozar.

Burada tivit okunuyor diye kimse kitap okumuyor. Artık kitap okurken bile bu kitap kaç tivit eder diye bakanlar var.

Psikolojiyi bozar.

İnsanlar burada sürekli sahte isimler alıp, sahte kimliklere bürünüyorlar. Bir hesaptan küfür ederken, diğer hesaptan hayır hasenat yapmaya çalışıyorlar. Bu da ciddi bir kişilik bozukluğuna neden oluyor.

İnsanlar arası iletişimi bozar.

Artık kimse kimsenin yüzüne bakarak konuşmuyor. Herkes elindeki telefonda kim ne tivit atmış bakarken, ara sıra da karşıdaki ne diyor diye bakıyorlar.

Kişilik dengesini bozar.

En çok RT edilen tivit, en çok FAV edilen tivit, en çok takipçisi olan kişi olmak için kıyasıya bir yarışın olduğu yerde denge olmaz. Neden son attığım tivit RT almadı diye uyuyamayan, neden takipçiler beni bıraktı diye antidepresan kullananlar hızla arttı.

Karizmayı bozar.

Bir ara Türkiye’de en çok takipçisi olan sanatçı yarışında kıyasıya rekabet vardı. Milyonluk hesabı olan sanatçıya, ‘Türkçe mesaj yazıyorsunuz neden 2 milyon Çinli takipçiniz var’ diye biri sordu. Sonunda anladılar ki biri parayla Çinli takipçi satmış. Karizma yerle bir.

Egoyu şişirir, insanı megaloman yapar.

Bir tivit ile ünlenen ve aniden yüzbinlerce takipçisi olan bir kişinin, bu alemde kendini kral sanması çok normaldir. Fenomen olan bir kişinin normal hayatta görmediği ilgiyi ve iltifatı burada görmesi, pek hayırla sonuçlanmıyor.

İnsanı asosyal yapar.

Çoğu Twitter fenomeni asosyal tiplerdir. Normal iletişim kuramaz, doğru düzgün iki kelimeyi bir araya getirip konuşamaz. Toplum içinde konuşamayan bir kişinin bir milyonluk takipçisine her gün 140 karakterlik nutuk çekmesi ve baba laflar etmesi insan doğasının dengesini bozar.

Manipülasyon ve dezenformasyon merkezidir.

Gizli hesaplarla, sahte isimlerle siyasi ve ekonomik dezenformasyonlar yapılıyor. Ayrıca bu sahte hesaplardan bir çok suçsuz insan karalanıp, suçlanıyor ve Twitter adeta çamur atma makinasına dönüşebiliyor.

Tüm bunlardan dolayı Twitter zararlıdır arkadaş.

Yine de beni takip edebilirsiniz !
#ETİKET
İZİN
15 aydır aralıksız yazıyormuşum, yeni fark ettim. Yazı günümü aksattığım çok az olmuştur. Haftada üç gün yazmak da öyle kolay değil. Yayın Yönetmenimiz İbrahim Karagül’ü bu sözlerle ikna edip biraz dinlenmek için izin kopardım. Sizden de aynı gerekçelerle müsaade istiyorum. Yeni yılda dinlenmiş ve yeni fikirler bulmuş olarak yeniden buluşmak üzere Allah emanet olun.

(‘Noel iznine çıktı’ diye arkamdan dedikodu yapan olursa Noel Baba’ya dönsün inşallah)

Twitter.com/alinurkutlu
#twitter
#etiket
#sosyal medya
9 yıl önce
Twitter’ın zararları
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti