|
Bu Mili Takım’a teşekkürler

Milli takım uzun zamandır tebriği bu kadar hak eden bir görüntü vermemişti. Spor kamuoyunun, toplumun futbolu seven kesiminin hafta boyunca odaklanamadığı Hollanda maçına müthiş konsnatre olmuşlardı. Son günlerdeki futbol ortamına rağmen böylesine konsantre, gerekeni yapmaya odaklanmış bir milli takım olumlu bir sürprizdi.

Hollanda'nın ismine, daha geçen yaza kadar gösterdiği cismine karşı aldığımız önlemler beklenen, olması gereken bir planlamaydı. Topun arkasında bekleyip, kazandığımız topları kanatlardan Volkan Şen ve Gökhan Töre'yle ileri taşımak da hücum planımızdı. Oyuncu standardı yüksek olan Hollanda topa sahipti ama hücumda bitirici güçlerinin eksikliğini hissetti. Depay ve Huntelaar'ın varlığı Robben ve Van Persie'nin yokluğunu doldurmaya yetmedi, bekledikleri hatta beklediğimiz tehdidini oluşturamadı. Rakibin gücünü üzerinde hissetmedikçe milli takımımızın da güveni kendine geldi. Savunmada güçlü kaldık, kaptığımız toplardan kanatlara ilettiğimiz az sayıda ataktan birinde golü bulduk.Hollanda da istediklerini yapamadıkça; Hiddink dahil olma üzere çaresizleşti, telaşlandı. Bizim de maçın başından itibaren oyun konsantrasyonumuz, disiplinimimiz ve yardımlaşmamız mükemmele yakındı. Hollanda gerideyken bile bilinçli ve etkili bir baskı kuramadı üstümüzde. Maçın sonuna yaklaşırken, doğal oluşan kaostan yedik golü.

Milli takım teşekkürü, tebriği hak ederken sitemi de aklımıza getirdi. Futbolun zaman içinde geldiği noktada üst düzeyde kalmak için yetenek yetmez, mental ve fiziksel devamlılık şart. Dün ortaya koyduğumuz kapasitenin sürekliliğini sağlamamız gerekiyor. Biz aynı oyuncularla sezon başında İzlanda'ya, maç içindeki mental düşüşlerden dolayı Çekler'e kaybettik ve Letonya'ya puan kaybettik. Dün üç puanı şanssızlık sonucu kaybettik. Fakat bu konsantrasyon ilerisi için hiç beklemediğimiz bir ışığı ortaya çıkardı.
#Hollanda
#Türkiye
#milli takım
9 yıl önce
Bu Mili Takım’a teşekkürler
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak