|
Devre arası vidalar sıkılınca
Gol futbolda en değerli şey ama bazen öyle maçlar olur ki poziyonlar ve goller sayıca çok oldukları için değersizleşir. Fenerbahçe-Balıkesirspor mücadelesinin ilk devresi de öyle maçların örneği oldu.

Balıkesirspor'un kadrosu yetenekli ama kariyerinde devamlılığı sağlayamamış isimlerle dolu, savunması ise ligin en zayıflarından. Kadıköy'de daha ilk yarıda 3 gol yemeleri çok da sürpriz sayılmayabilirdi. Hücumları ise her an tehdit oluşturabilecek kapasitede. Dün de gol bulmaları beklenirdi ama Fenerbahçe'nin takım olarak tutukluğuna kaleci ve defans hataları eklenince ilk yarıdaki garip skor çıktı ortaya. Oyunun normale dönmesi için iki takımın soyunma odasına gitmesi ve vidalarının sıkılması gerekiyordu. Balıkesir 45 dakikayı 3-2 önde bitiremediği anda maçın rengi belli olmuş gibiydi. Çünkü devre arasından sonra maç normalleşecek ve normalleşen maçta Fenerbahçe farkı ortaya çıkacaktı. Öyle de oldu; İsmail Kartal orta saha futbolunu unutmuş görünen Alper'i ve ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Kuyt'ı oyundan aldı. Oyuna giren Selçuk Şahin rakibin çıkışlarını engelledi, Emenike de hücuma hareket getirdi. Fenerbahçe ihtiyacı olan dördüncü golü erken bulduktan sonra biraz derli toplu oynayınca ilk yarıda üç gol atan Balıkesir ikinci yarıda pozisyon dahi bulamadı.

Sezon başından bu yana Diego'nun saha içinde takıma uyum sağlamaya çalıştığı ve çok da başarılı olamadığını izledik. Dün, Balıkesir karşısındaki Diego takımını kendi çizgisine çekmeye çalışan isimdi. Fenerbahçe hücumu onun etrafında şekillendi. Beklenmedik bir şekilde gelişen maçın sarı lacivvertliler adına kahramanı oldu.

İlk devredeki konsantrasyon eksikliği Fenerbahçe'ye pahalıya patlayabilirdi. Sow'un ilk golü ve İsmail Kartal'ın devre arası hamleleri şok bir kaybı önledi. Balıkesir'in yerinde ligin daha dişli bir takımı olsa maçı döndürmek bu kadar kolay olamayabilirdi.
#Süper Lig
#Fenerbahçe
#Balıkesirspor
#Sow
9 yıl önce
Devre arası vidalar sıkılınca
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’