|
Hamzaoğlu’nun kattıkları

Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray futbol takımında kısa sürede oturttuğu, takım içinde ürettiği çok şey var. Manisa maçı bunun önemli bir göstergesi oldu. Fenerbahçe derbisinden önce oynanan bir kupa maçında, alt ligden bir rakibe karşı motive ve konsantre olmuş bir takım ortaya çıkarmak önemli bir icraat. Hamza Hoca'nın üstüne basarak söylediği "Oynayan, oynamayan her oyuncumdan memnunum." cümlesi dün karşılık buldu. Pandev ve Dzemaili dahil her oyuncu istekliydi. Dzemaili'nin oyunun ve gol pozisyonlarının içinde var olması takıma dönüşü adına önemliydi. Melo'nun sakatlığında önümüzdeki dönemde vereceği katkının etkisi büyük olur. Aynı şey Pandev için de geçerli. Mayısa kadar, en azından gerektiğinde rol alsa önemli bir kazanım olur.

Sneijder'in oynatılması tercihi sorgulanabilirdi ama belli ki orada Hollandalı'nın kendi iradesinin de etkisi var. Muhtemelen Sneijder temposunu maç oynayarak korumak istiyor.

Futbol olarak Manisaspor'la kıyas yapmak ve bu maç üstünden değerlendirmek haksız olur. Manisa kendi liginde düşme hattında, derdi başından aşkın. Bu maçta da pek bir şey ortaya koyamadan on kişi kaldılar. Maç onlar için tamamlanma mecburiyeti olan dakikalara döndü.

Galatasaraylı futbolcuların oynadıkları futboldan zevk aldıkları belliydi. Zayıf rakibe karşı maçı yük gibi görmeden, hakkını vererek oynadılar. Dolayısıyla sonuç da kolay ve iyi oyunla geldi.

#Hamza Hamzaoğlu
#Galatasaray
#Fenerbahçe
9 yıl önce
Hamzaoğlu’nun kattıkları
CHP’nin ata sporu: Taştan kaos yontmak
Ekonomik reformlar
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’