|
Hataların maçı

Serdar Aziz, Belkalem, Papadopoulos, Onur Kıvrak ve Bursaspor'un sahip olmadığı üst düzey bir kaleci... İki takımın en göze batan eksikleri bunlardı. Biz izleyenlere keyif veren ama içinde sayısız hata barındıran Bursaspor - Trabzonspor karşılaşmasının sonucuna direk etki eden de bu isimlerin yokluğu ve iki takımın orta sahalarıydı.

Maçın yorumsal özeti çok basitti: Kapasitesi yüksek oyuncular sakattı. Orta sahalar "ortada" yoktu. Ve tüm bunların yokluğundan dolayı sahada olanların hataları sonucu belirledi.

Trabzon'dan başlayalım. Ersun Yanal'dan, ligin en zor deplasmanlarından birinde daha agresif bir orta saha beklenebilirdi. Defans hatalarını bir nebze de olsa masumlaştıran Fatih, Özer, Constant, Mehmet Ekici ve Sefa'dan oluşan orta sahanın geri dönüşlerdeki sorumsuzluğuydu. Hücuma gittikten sonra kaptırılan toplarda rakibi karşılayacak bir orta saha oyuncusu olmayınca Bursa'nın hızlı çıktığı her atak tehlikeli boyuta geçebildi. Ersun Yanal takımlarında ne olmaz diye düşünsek aklımıza gelen ilk cevaplardan biri "yumuşak ve kolay geçilen orta saha" olur ama dün sahada bunun tam tersi bir görüntü vardı.

Bursaspor tarafındaysa yine aynı sıkıntı baş gösterdi: Yeşil beyazlılar geçen hafta Karabük karşısında olduğu gibi Serdar Aziz'in eksikliğinin etkilerini hissetti. Trabzonspor'un boşluklarını iyi değerlendiren yeşil beyazlılar, saman alevi gibi parlayan az sayıda Trabzon atağının gole dönüşmesine engel olamadı. Savunma ikilisininz ve kalecisinin hataları yeşil beyazlıları hak ettiği üç puandan etti. Alternatif ya da mümkünse Civelli'nin yerine bir stopere ve gerçek bir birinci kaleciye çok ihtiyacı var Bursaspor'un. Puan kayıplarında bu iki mevkideki yetersziliğin etkisi açıkça görülüyor.

Ozan Tufan'a bir parantez açmak lazım. Şu an ülkede takımında oynayabilen ve dolayısıyla umut veren az sayıdaki genç oyuncudan biri. Takımına müthiş katkı yapıyor. Takımın sırtladığı genç bir oyuncu gibi değil de, takımın önemli bir parçası olarak sahada var oluyor. Attığı ikinci golde bencil ve yanlış bir tercih yaptı ama gol oldu. Bunun yanında oyunun tümünde mükemmel bir futbol oynadı.

#Serdar Aziz
#Belkalem
#Papadopoulos
#Onur Kıvrak
9 yıl önce
Hataların maçı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset