|
Kalite etkisi

Devre arası tatili ve sonrasındaki kamplar dinlenmek, yenilenmek amacıyla vardır ama Galatasaray, Ocak ayından oldukça hasarlı çıktı. Fakat, kadronun bu daralmış halinde bile defansa transfer yapmak- hele ki bu maddi şartlarda- çok gereksiz bir hamle olurdu. Dün de görüldü ki en kötü ihtimalle toplam üç lig maçı oynamayacak olan Chedjou-Semih ikilisini yedekleyebilen Hakan Balta ve Koray Günter var. Zaten Galatasaray'ın da bundan sonraki Bursa ve Eskişehir maçlarında da tıpkı Çaykur Rize karşısında olduğu gibi hücum kalitesine ihtiyacı var. Dün, sarı-kırmızılı stoperlere fazla iş düşmedi. Rize'nin zaten kısıtlı olan kadrosunun eksiklerle daha da zayıflamış olmasının da bunda etkisi çoktu. Galatasaray tempolu başlamadığı maçta vitesi henüz yükseltmeden, kaliteli ayaklarıyla bulduğu ilk pozisyonu gole çevirdi. Misafir ekibin de ayağa kalkacak gücü yoktu. Öyle ki futbol aklı en yüksek, pas trafiğini yönlendirmesi beklenecek isim olan Sylvestre'yi stoperde kullanacak kadar dardaydılar.

Dün için Sneijder'e özel değinmek gerek. Forvet arkasında oynadığı ve etrafındakilerin ona uyum sağladığı her an oyunun ve skorun belirleyicisi olabiliyor. Onu kullanırken ilk seçenek hep forvet arkası olmalı.

Galatasaray, dün kalitesiyle kazandı. Sarı-kırmızılılar, skoru yakalarken, takımın hücum oyuncularının kalitesi başroldeydi. Ne var ki oyunun kimi bölümlerinde topu rakip sahada tutamayıp takımı sahasına hapseden de Galatasaray hücum ekibiydi. Yani, şu çok açık ki sarı-kırmızılıların oyun kalitesinin ve alacağı sonuçların büyük etkeni stoperleri değil hücum hattı. Bundan sonraki karşılaşmalarda ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki yerini onlar belirleyecektir.

#Galatasaray
#Chedjou
#Hakan Balta
9 yıl önce
default-profile-img
Kalite etkisi
Emperyal güç merkezleri, liberaller ve Türkiye’nin Suriye’de ahlakî siyaseti
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!