|
Kendi etti kendi buldu
Fenerbahçe sezon boyunca mücadele gücü yüksek takımlarla oynadığı deplasman maçlarında zorlandı. Buna karşın kapasitesi yüksek olsa bile nispeten yumuşak takımlara karşı beklenenden kolay galibiyetler elde etti. Son dönemde puan kaybedilen Konya ve Gençlerbirliği deplasmanları ve kırılgan bir takım olan Rize'de farklı kazanılan maç bu durumun en belirgin örnekleriydi. Bu sebepten olmalıdır ki, İsmail Kartal Eskişehirspor karşısında takımını dinamikleştirmek adına Alper Potuk'u orta sahaya, Caner'i de kanat hücumuna monte etmişti.

Alper tamam ama Caner'i kendi yerinden etmek ve taşları oynatmak Fenerbahçe'nin takım becerilerinin bazılarında eksiklik oluşturdu. Örneğin sarı lacivertliler rakip ceza sahası ve çevresinde çoğalamadı, Hasan Ali, Caner'in bekte yaptıklarını yapamadı. Gerçi gol Hasan Ali'nin bindirmesinden geldi ama golün atağını ortaya çıkaran Lawal'ın sorumsuzca kaptırdığı toptu. Eskişehirspor savunması golün dakikasına kadar hiç o kadar hazırlıksız yakalanmamıştı. İlk yarıdaki oyundan da bireysel hata haricinde gol pozisyonu çıkmazdı.

Bu arada Kartal'ın kadroya müdahaleleri olan Alper Potuk ve Caner Erkin de bireysel performans olarak sınıfta kaldı.

Planları işlemese de skora bir şekilde ulaşan Fenerbahçe sonucu tutacak oyunu da ortaya koyamadı. Golden önce de, golden sonra yapması gereken hiçbir şeyi yapamadı sarı lacivertliler.

Eskişehirspor ligin üretkenliği en sınırlı takımlarından. Fenerbahçe'nin ortalama oyunu ev sahibinin ikinci yarıdaki baskısını bu seviyeye çıkarmazdı. Fakat, sarı lacivertliler standardının altında bir deplasman oynadı, tıpkı Konya ve Ankara'da yaptığı gibi. Bunun sonucunda da çok önemli iki puan kaybetti.
#Fenerbahçe
#caner erkin
#Alper Potuk
٪d سنوات قبل
Kendi etti kendi buldu
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi