|
Sonuç her şeyden önemli
Galatasaray ve Beşiktaş derbiye farklı psikolojilerle çıktı. Şampiyonluk için oynayan Galatasaray'ın isteği ve hırsı golü erken getirdi. İstediğini bulan sarı-kırmızılılar stresle beraber oyununu korunmacı bir hale çevirince Beşiktaş'ı kalesine davet etmiş oldu. Oysa ki, son üç maçta tüm sezonu hiç eden siyah-beyazlılarda hasarlı geçen son dönemin sinmişliği vardı ilk dakikalarda. Beşiktaş, golü yedikten sonra sarı-kırmızılıların da davetiyle oyunu ele aldı. Rakibinin üstüne gittikçe de ne kadar iyi bir takım olduğunu hatırladı.

Galatasaray'ın haftalardır olduğu gibi oyun içi stresi kaldıramadığı anlar oldu. Telaşla birlikte basit top kayıpları yapan sarı kırmızılılar bırakın topu tutmayı, ileriye taşıyamadı bile. Sürekli tehdit altındaki Galatasaray kalesi benzerlerini önceki haftalarda izlediğimiz gibi gole kapalıydı. Direk, Muslera, Beşiktaş forvetinin beceriksizliği skoru uzun süre 1-0'da tuttu. Sıkışan Galatasaray'ı kurtaran bu sefer de Sneijder oldu.

Galatasaray, yine kazandı yine haklı çıktı. Ligdeki psikoloji savaşının galibi sarı kırmızılılar, son 6 haftada hep zorlandı ama müthiş bir şekilde kalesini gole kapadı. Galatasaray artık şampiyon gibi. Sezona çok kötü başlayan, oyun ritmini hiçbir zaman yakalayamayan bir takımın sezon sonunda bu noktaya gelmesi önemli bir başarıdır. Bu sezon futbol olarak çoğu zaman tat vermese de tabelada şampiyon Galatasaray yazacak. Bu da tüm diğer ayrıntıları yok edecek.
#Galatasaray
#Beşiktaş
#Şampiyonluk
9 years ago
Sonuç her şeyden önemli
Kara dinlilerle milletin savaşı
2023 yılında kamu kurumlarına verilen açıktan atama izinlerinin şifreleri
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar