|
Trabzon’un mücadelesi Galatasaray’ın zaafları
Trabzonspor-Galatasaray karşılaşması başlar başlamaz ev sahibi takımın dersine daha iyi çalıştığı ortaya çıktı. Bordo-mavililerin kalabalık orta sahası mükemmel ani baskılarla Selçuk ve Hamit'i çaresiz bırakıyordu. Zaten bu yüzdendir ki Galatasaray'ın oyunu Hamit ve Selçuk'tan ileri gidemiyordu. Sarı-kırmızılıları son dönemde sırtlayan sol kanattaki Sneijder-Yasin işbirliğinin ihtimali bile olmadı ilk yarı boyunca. Son haftalardaki istatistiğinin kredisiyle kendine sağ kanatta yer bulan Umut Bulut sağ çizgide oldukça verimsizdi. Umut'a yer açmak için Bruma'dan, yani gerçek bir kanat oyuncusundan vazgeçmek önemli bir tercih hatasıydı.

Trabzonspor golü kendi silahı duran toptan değil, Galatasaray'ın zayıf noktası geri dönüş yetersizliğinden buldu. Sarı-kırmızlıların haftalardır aldığı tehlikeli galibiyetlerin temel sebebi savunmaya geri dönüşlerdeki yavaşlık. Trabzonsporlu oyuncular orta sahada kaptıklarını değerlendirmede eksik kalsa da kendi ceza alanı civarında kaptığı topla harika bir hızlı atak gerçekleştirdi. Bu da bordo-mavililerin maç öncesinde planlarından biriydi mutlaka.

Galatasaray'da taşlar Hamit Altıntop'un sakatlanıp çıktığı dakika daha mantıklı yerlere oturdu. Umut forveti çiftledi, maçın kalabalık orta saha mücadelesine Hamit'e nispeten daha dinamik olan Emre Çolak katıldı. Sneijder de ayağına bir türlü gelmeyen oyunu kendisi kurmak için geriye kadar geldi. Böylece Galatasaray'ın görüntüsü daha derli toplu bir hal aldı. Trabzonspor'un da ilk yarıdaki muhteşem orta saha eforu normal seviyelere inince, oyun doğal olarak geride olan Galatasaray'ın baskısıyla devam etti. Galatasaray, oyunu karşı yarı sahaya götürebildiği zaman çok tehditkar bir takım. Oluşturdukları baskıda golü bulmaları da çok olağandı. Ne var ki, golü bulan Galatasaray ikinci gol için fazla motive olup savunma dörtlüsünü kaderiyle baş başa bırakınca Trabzonspor tekrar öne geçti. Sarı-kırmızılıların konsantrasyon dağınıklığı bir kez daha başına iş açmış oldu.

Galatasaray'ın son haftalardaki oyun çizgisi Trabzonspor maçında üç puan almaya yetmezdi. Trabzon'un dünkü motivasyonu ve eforu da galibiyeti, hatta puanı imkansız hale getirdi. Oyunun genelinin galibi, üç puanın sahibi, hesaplarını gelecek sene için yapmaya çoktan başlamış Trabzonspor'du. Galatasaray ise kazanma mecburiyetinde olduğu maçta boşa geçirdiği koskoca bir 45 dakikanın ve oyun içi takım olarak dalgınlığın faturasını ödedi.
#Trabzonspor
#Galatasaray
#derbi
9 yıl önce
Trabzon’un mücadelesi Galatasaray’ın zaafları
Hoşgeldin Yâ Şehr-i Ramazan!
Akdeniz’de kaçak göçmen teknesi, kime, kimin ve neyin kurbanı?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm