|
40.Yaşar Doğu"dan güzel sinyaller geldi

Ankara''da 16 ülkeden 286 sporcunun iştirakiyle 3 gün süren 40. Uluslararası Yaşar Güreş Turnuvası''nda 66 kiloda Yakup Gör ve 120 kiloda Taha Akgül ile altın; 55, 60, 66, 74, 84 kilolarda gümüş ve 96 kiloda da bronz madalyaya ulaşan Türkiye serbestte takım halinde birinci oldu. 6-11 Mart tarihlerinde Belgrad''da yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonası öncesi yapılan mücadelede gençlerin gayreti mücadeleci ruhu ile ortaya koydukları tablo gayet güzel. Fakat bu durum bir şampiyona ile asla kıyaslanamaz. Türk güreşinin gerçek durumunu görebilmek için Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sınavından geçmek gerekir.

Türk Serbest Güreşi tarihte 5 kez dünya şampiyonluğu ile tüm zamanların en başarılı tek branşı. Yaşar Doğu ruhunun emaneti serbesti dünyada kendine ilk 5-10 arası yerler araması Türk güreşi adına üzüntü verici bir tablodur.

Dünyada kimse tahmin etmezken Yakup Topuz, Avni Tarhan, Reşit Karabacak ekibi ile 94 yılında Dünya takım şampiyonluğunu yakalayan altın nesilden sonra serbestte siyasi atamalar, keyfi antrenör tayinleri, Rusya''dan sporcu aramalar gibi palyatif çareler aranma moduna girilince serbestin üzerine adeta çığ düştü.

Ramazan Şahin gibi bir genç getirildi. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu oldu. Ya O''ndan sonra? Hiç altın madalya kazanılamadı tabiî ki. Serhat Balcı, Sezar Akgül gibi gençlerimizin 2 gümüş madalyası dışında bir madalya alamadık. Şimdi yılların deneyimli hocası Yakup Topuz ile tekrar bir toparlanma maziyi arama yoluna giren serbest inşallah başarılı olur.

Bir kaç yıl önce şimdiki bu durum sergilenmiş olsaydı serbest bu durumda olmazdı. Evet 2012 Olimpiyatlarına 163 gün kaldı. Serbest güreşte olimpiyat bileti olan tek kişi Serhat Balcı. Geride 6 sıklette vize mücadelesi vereceğiz. Umarım en az 5 olmak üzere tüm sıkletlerde olimpiyatlara gitmek nasip olur. Serbest güreşin dünyada bence yeri her zaman ilk 3-4 içinde olması gerekmektedir. Güreşin tavan yapması için Dünya ve Avrupa''da ilk 3 modundaysanız Türk serbest güreşi olarak yerinizi korumuş olursunuz.

Bir ülke; kendi öz kaynaklarından, kendi antrenörü, kendi sistemi ile bir sporcu yetişip şampiyon olursa onunla ne kadar övünse azdır. Ama başka yerden getirdiği sporcu ile övünmek geçici bir sevinç dışında ülkeye hiçbir yarar sağlamaz.

İnşallah Olimpiyatlar için tüm barajları aşıp tam takımla katılmak temennisi ile.

12 yıl önce
40.Yaşar Doğu"dan güzel sinyaller geldi
Çünkü mevsim Ramazan
15 Temmuz sonrası ABD heyetleriyle yapılan FETÖ görüşmelerinin gizli notları
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…