|
Minderin Avrupa sınavları

56 Avrupa Serbest ve 59 Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonaları bugün Sırbistan''da start alacak. Serbest Milli Takımında 55 kilo Ahmet Peker, 60 kilo Münir Recep Aktaş, 66 kiloYakup Gör, 74 kilo Soner Demirtaş, 84 kilo Serdar Böke, 96 kilo Serhat Balcı, 120 kilo Taha Akgül mindere çıkacak. Grekoromende ise, 55 kilo Fatih Üçüncü, 60 kilo Soner Sucu, 66 kilo Refik Ayvazoğlu, 74 kilo Şeref Tüfenk, 84 kilo Ahmet Yıldırım, 96 kilo Ahmet Taçyıldız, 120 kilo Rıza Kayaalp madalya mücadelesi verecek.

Güreş tarihimiz boyunca 3 kez serbest, 3 kez de greko olmak üzere 6 kez takım Avrupa şampiyonluğumuz bulunmakta. Serbestte son 3 yıllık karnemizde: (2009 1 gümüş, 3 bronz), (2010 1 gümüş, 2 bronz), (2011''de ise 1 altın kazandık). Greko da ise (2009 1 gümüş, 1 bronz), 2010 (2 altın, 1 bronz), 2011 ( 1 gümüş,1 bronz) madalya ile kapatmış olduk.

Türk güreşinde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi en önemli sınavı olan bu şampiyonada milli takımımız gençler ağırlıklı kadrolarla mücadele edecek. Londra Olimpiyatlarına katılım için serbest stilde 1, grekoda ise 4 vizemiz bulunmakta. Serbest güreş için zor bir durum söz konusu. Çünkü en az vize olmak üzere olimpiyatlara bir katılım gereklidir. Çünkü Türk güreş tarihinin en başarılı kulvarı serbest tarihde bunu hep başara gelmiştir. Umarım 2012''de de bunu başarır. Genel ferdi klasmanda ise serbest te son dünya ikincimiz Serhat Balcı ve grekonun genç dünya şampiyonu Rıza Kayaalp altın madalyaya en yakın isimler olarak ön plana çıkmakta. Greko''da olimpiyat vizesi olan Nazmi Avluca, Selçuk Çebi gibi şampiyonlar Avrupa Şampiyonasına katılmadan kendilerini direkt olimpiyatlara hazırlamaktalar. Tüm dünyada da zaten böyle olmakta.

Türk güreşi Avrupa şampiyonasında özellikle serbestten mutlaka bir atak yapması gerekir. Grekoda olimpiyat öncesi alınan vizelerin verdiği rahatlıkla daha kolay bir manzara ile karşı karşıya bulunmakta. Her iki branştada birer altın olmak üzere serbestte 2-3, grekoda ise 3-4 madalya kazanırız düşüncesindeyim.

Son söz olarak: Olimpiyatlar öncesi verilecek bu büyük sınavda milli takımlarımıza hayırlı başarılar diliyorum.

12 yıl önce
Minderin Avrupa sınavları
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset