|
TIR'lardan silah değil hainlerin ihaneti çıktı
Bu ülke aşırı milliyetçilikten çok çekti, eski Türkiye'nin aşırı milliyetçi/ırkçı resmi ideolojisi karşısında arzu etmediğimiz olaylar yaşandı, eski Türkiye aslında bu minvalde maalesef üçüncü dünya ülkesi sayılabilecek bir ülkeydi, tümüyle olmasa da zihinsel olarak durumumuz kısmen buydu; maalesef.

Yeni Türkiye'ye geldiğimizde, şartlar ve imkânlar değişti bununla birlikte dünya da değişti. 12 yıllık Ak Parti iktidarının, Yeni Türkiye iddiası adım adım işlenirken, dünya ölçeğinde bir ülke olmaya başlayan, bölgede söz sahibi olan Türkiye, artık dikkat çeken bir ülke olmuştu.

Türkiye dikkat çekiyordu zira artık aşırı gelişmiş emperyalist ülkelerinin sömürdüğü -Wallerstein ifadesiyle- “çevre ülke” yahut taşeronluğunu yaptığı “yarı çevre ülke” modeline girmiyordu. Aynı zamanda büyüyen Türkiye, bölgede ihtiyaç halindeki tüm ülkelere yardım ediyordu, bu yardımlar merkez ülkelerin sahip olduğu “sömürü” niyetini de taşımıyordu. Türkiye, hedefe ulaşsın, ulaşmasın alternatif ve sömürünün olmadığı bir dünya tasavvuru ortaya koyuyordu. İşte her şey işte o zaman başladı; Gezi darbe girişiminden, 17-25 Aralık darbe girişimine kadar cem-i cümlesinin hedefi alternatif dünya tasavvuru için yola çıkan Yeni Türkiye idi; zira bu yeni Türkiye, sömürüden beslenen üst akıl/merkez ülke çıkarlarını tehdit ediyordu. Model ve öncü olmasından korkuluyordu.

17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarları, Gezi sürecinde de destek verdikleri zihniyetle birlikte, her ne kadar bu ülkedeki “milliyetçi” ideolojiden nasiplendiklerini söyleseler dahi, el ele vererek bu ülkenin istihbarat teşkilatına operasyon çektiler. Daha doğrusu biri operasyon çekti, diğeri görüntüleri yayımladı.

MİT TIR'larına yapılan operasyonda neler olmuştu?

Suriyeli Türkmenler için hazırlanan yardımları taşıyan TIR'lar 'İçinde silah var' denilerek operasyondan bir gün önce ihbar edilmişti. Dönemin TMK 10. madde ile görevli savcısı Aziz Takçı'nın talimatıyla yapılan baskınlar için o gün Jandarma'daki tüm izinler iptal edildi. 19 Ocak günü MİT'e ait 3 TIR Sirkeli mevkiine gelince planlı operasyon başladı.

250 kişilik Jandarma ekibi Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın emriyle TIR'ları durdurarak, araçlara eşlik eden MİT personelini etkisiz hale getirdi. Bu esnada Emniyet yetkilileri, Jandarma komutanlarına rest çekerek TIR'ı derhal vermeleri, aksi takdirde çatışmaya girmek zorunda kalacaklarını bildirdi.

'Paralel Yapı'nın emriyle gerçekleşen korsan baskınlar sonucu Jandarma ile Emniyet restleşme noktasına geldi.

Bakın işte tüm bunlara tahammül edilemez, bu ülkede, bu ülkeye düşman örgütlerin emrinde, bu ülkenin istihbarat teşkilatı görevlilerine bu ülkenin kolluk güçleri içine sızmış hainler, kelepçe takarak operasyon çekemez. Olduğu üzere operasyon çekerlerse eğer bu ülke, bu hainlere gereken cezayı verir.

Cumhuriyet gazetesi –ki kendileri röportaj kırpmak, ifadeyi yarım yayımlamak suretiyle insanları linç ettirmeleriyle tanınan bir yayındırlar- MİT TIR'larına yapılan operasyonun görüntülerini yayımladı. Sanki Suriye devlet gazetesiymiş gibi, bu ülkeye ait “sır” niteliğindeki bir takım bilgileri, görüntüleri manşete taşıdı. Çok ilginçtir ki, haberin içinde paralel örgüt eliyle bir dönem cezaevi süreci tecrübesi edinmek zorunda kalan Ahmet Şık da vardı. Şık, MİT'e operasyon çeken, kime çalıştığı belli olan savcı Aziz Takçı'ya MİT TIR'ları haberi dahilinde görüş sormuş. İhanetin boyutu ve geldikleri yer işte tam olarak burası. Herkesin görmesi gereken nokta da burası…

Beşşar Esed, Suriye'de Kürt, Türk, Nusayri, Türkmen, kadın, çocuk, sivil binlerce insanı katletmişken, bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı oradaki Türkmenlere silah yardımı yaptıysa, bu ülkeye helâl olsun, götürenden ulaştırandan Allah razı olsun. Bu ülkeye operasyon yapan hainler ve bunu haber diye yayımlayan yayınlar, “vatana ihanet” suçlamasıyla yargılansın, yargılanmalı, tüm dünya standartlarında olması gereken budur; ihanet cezasız kalmamalı.

Türkiye artık kendi ülkesine ihanet edip, kendi ülkesine düşman ülkeler için çalışan hainlerin cirit atıp, operasyon çektiği eski Türkiye değil, bunu bir daha hatırlatmanın tam zamanıdır.

#mit tırları
#Yeni Türkiye
#Beşşar Esed
#Türk
#Nusayri
#Türkmen
9 yıl önce
TIR'lardan silah değil hainlerin ihaneti çıktı
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…