|
Avrupa Avrupa

Tam bir sene önce “müflis bir takım” ve “idare-i maslahat kabilinden” bir hoca ile Avrupa kupasındaki rakibi Juventus’a elenmişti Trabzonspor. Ama özellikle deplasmandaki ilk maçta bu sene elendiği Napoli karşısındaki oyundan çok daha dirençli idi bordo mavililer. Aradan geçen bir sene, yapılan onca transfer ve eskitilen 2 hoca... Eğer böyle bir kabiliyetleri varsa (ki sanmıyorum) Trabzonspor’u yönettiğini zannedenlerin oturup bu tablo üzerinde saatlerce düşünüp “biz nerede hata yaptık?” diye sormalarının vaktidir.

3 senedir arada sapmalar olsa da doğruları yanlışlarından fazla olan bir kulüp Beşiktaş. Liverpool karşısında geçilen tur belki ama oyun için kimse sürpriz demiyor, diyemez o yüzden. Yavaş yavaş, üzerine koyarak inşa edilen bir takımın meyvelerini yiyor siyah-beyazlılar. Bu inşaatta bana göre Samet Aybaba’nın (ki Bursaspor’un şampiyon kadrosunda ve Trabzonspor’un Cem Papila tarafından gasp edilen 2005 kadrosunda da) emeği az değildir. Keza Dany transferi yüzünden taraftarla arasına kara kedi giren Önder Özen’in de hakkını teslim gerekir.

Sadece bunlar mı? Ben biliyorum ki Beşiktaş kulübü futbolcu transferi için Beşiktaş’ı seven gazetecilere fikir soruyor danışıyor... Her seferinde doğruya ulaşılmıyor belki, yanlışlar da yapılıyor ama ortak bir akıl aranıyor. Beşiktaş, bilgisayarlara giren virüsleri saymazsak (ki o virüslerin borcun 1 Milyar TL'ye ulaştığını sakladığı dedikoduları var) doğru yolda. En azından kadronun bir takım olduğu çok belli. Şimdi Beşiktaş yönetimine, yazar çizerine ve taraftarına soralım: Oldu da sene sonunda takım Avrupa’da yarı finale yükseldi ama ligde 3. oldu; Fenerbahçe’nin Zico’ya reva gördüğü muamelenin benzeri yapılır mı Bilic’e? Bu sorunun cevabı şimdi verilmez, şimdi verilen cevap samimi olmaz.

Görelim zaman ne gösterir.

#Juventus
#Trabzonspor
#Beşiktaş
9 yıl önce
Avrupa Avrupa
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti