|
Ben olsam 2018’i düşünürdüm
Milli takım Hollanda’yı yenemedi ama futbol oynayabileceğini hatırlattı çok şükür. Bunda rakibin hem iki çok önemli eksiği hem de son zamanlarda en az bizim kadar gerileme döneminde oluşunun payı var mıdır?

Elbette vardır ama uzun süredir ilk kez neyi nasıl yapacağını önceden konuşmuş bir takım görüntüsü vardı sahada. Bu oyun grupta kalan maçlara bakınca ümitlenme nedeni sayılabilir mi? Bence hayır ama aynı zamanda ve daha uzun vadede evet… Bir anlamda Şenol Hoca’nın 2003 yılında “ertelediği” kan değişimi fırsatı doğdu Fatih Terim’e. Milli takımın hem yeniden top oynar vaziyete gelmesi hem de kaybettiği taraftar kitlesi ile yeniden buluşması anlamında Fatih Hoca’nın sonraki turnuva elemeleri için şimdiden inşaata başlaması fırsatı…

Daha net ifade edeyim, ben olsam tüm hesaplarımı 2018 elemeleri üzerine yapar, bundan sonraki kadroyu bu hedefe yönelik şekillendirirdim. Eski düzen, “günün takımı” ile X puan toplayıp yine gidemeyecekse milli takım (ki benim baktığım yerden görünen budur) “X-3” puan ile ama yarının takımı ile gidemesin. Bir takım inşa edilsin ve hep konuşup bir türlü gerçekleştiremediğimiz “yeniden yapılanmanın” işareti olsun bu. Bu gerçekleştirilebilirse memleket futboluna “uzun vadeli düşünme alışkanlığı kazandırma” anlamında da önemli bir adım atılmış olunur.

Kaybedeceğimiz ne var ki?

En fazla dünya sırlamasında birkaç basamak daha geriye düşeriz…
#şenol güne
#futbol haberleri
#erdal hoş
#avrupa futbolu
9 yıl önce
Ben olsam 2018’i düşünürdüm
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’