|
Galata, Fener, Kartal, Trabzon…
Haftaya girilirken şampiyonluk yarışındaki takımlardan Fenerbahçe'nin maçı en kolay, Beşiktaş'ın ise en zor görünüyordu. Tam tersi oldu; Fenerbahçe sadece skor anlamında değil oyun olarak da zorlanırken, Beşiktaş için Trabzon deplasmanı “yaslı gittik şen döndük” kabilinde geçti.

Fenerbahçe'nin Eskişehir ve Balıkesir maçlarını birlikte düşünerek çok önceleri televizyonda dile getirdiğim ihtimali yineleyeyim: Aziz Yıldırım'ın başta Volkan ve Emre olmak üzere Fenerbahçeli oyunculara birer “ideolojik asker” anlamı yüklemesi ve onların da bu gömleği giymeye meyilli halleri Fenerbahçe takımını “oyun yaratıcılığından” uzaklaştırmış olabilir mi? Üstelik bu durum sadece saha içinde değil, tribünler için de düşünülebilir. Başlı başına bir yazı hatta “takım sosyal-psikoloji” makalesi çıkabilecek bu mevzuya değinmiş olup geçelim. Öte yandan, kalan maçlara ve kadrolara baktığımda ben hala şampiyonluk yolunda Sarı-lacivertlilerin bir adım önde olduğunu düşünmekteyim.

Sezon başında hocası ve başkanı değişen, sezon ortasında Melo gibi çok önemli bir oyuncusundan yoksun kalan (aynı sürede Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın Beşiktaş'ta Atiba'nın eksik olduğunu düşünelim), transferin son günü aldığı iki yabancıyı ligde neredeyse hiç kullanamayan Galatarasay halen liderse, bu bir organizasyon başarısı değil, Hamza Hoca'nın 'kardeşlik iklimi'ne dayalı düzende takımdaki 'birkaç iyi adam'ın olağanüstü çabasıdır; nokta…

Beşiktaş'ın karşısında Pazar akşamı Balıkesirspor olsaydı muhtemelen daha çok zorlanırdı. Dolayısıyla Beşiktaşlı dostlaraTrabzonspor maçını ölçü almadan kalan haftaları değerlendirmelerini tavsiye ederek mağluba geçeyim:

Trabzonspor saha içinde de saha dışında da yönetilmiyor; idare ediliyor. Detaylara girmeden soralım; İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi geldiğinden bu yana kulüpte, Ersun hoca geldiğinden bu yana takımda düzelen ne var Allah aşkına? Ne vaat ediyor bize bu süreç? Söyleyin bilelim, sabredelim eyvallah ama lütfen camianın kifayetsizliğine güvenip bize “aptal” muamelesi yapmayın; ayıp oluyor, çok ayıp…
#Mehmet Topal
#Beşiktaş
#Fenerbahçe
9 yıl önce
Galata, Fener, Kartal, Trabzon…
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi