|
Trabzon’da futbol yaşıyor organizasyon ölü
Liselerarası Türkiye şampiyonu olup Türkiye'yi temsil hakkı kazanan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi. Siz bu satırlar okurken temsilcimiz çeyrek final maçını oynamış olacak. Sonuç ne olursa olsun Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin geldiği nokta başarıdır ve tebrik edilmelidir.

Bu başarı bir kere daha göstermiştir ki Trabzon çocuklarının genlerinde futbol yaşamaya devam ediyor. Peki, nasıl oluyor da “uşaklardaki” bu doğal kabiliyet profesyonel seviyeye yansımıyor? Neden şehirden artık Ali Kemal, Şenol, Hami Fatih Tekke çıkmıyor? “Efendim biz yetiştiriyoruz ama oynatmıyorlar” cevabı bu mevzu açıldığında Trabzon'da bu işle uğraşanların ezberlediği, bizim de duymaktan sıkıldığımız bir cümle artık. Hayır, efendim yetiştirmiyorsunuz… Eğer gerçekten yetiştirseydiniz geçmişte şans verilmeyen Metin Diyadin gibi gittiği yerlerde kendini kabul ettirirlerdi. Gerçekten yetiştiriyor olsaydınız yine geçmişte şans verilmeyen Fatih Tekke gibi gittiği yerde kendini gösterir ve geri almak için peşinde koşardınız.

Bir kere daha bütün açıklığı ile ilan edelim ki Trabzon'da bir futbol ateşi hala yanıyor ama ondan enerji üretecek bir sistem ve organizasyon yok. Yılların birikimi ile Trabzonspor 5-6 yılda bir yarışacak kadro kuruyor ama sürdürülebilir değil. Şehirde var olan potansiyel ile Erdoğdu Anadolu Lisesi gibi örnekler var ama iftihar edilecek bir altyapı düzeneği yok.

Geçmişteki yöntemler o günün şartlarında hem oyuncuların bireysel olarak hem de Trabzonspor'un kurumsal olarak rakipleriyle yarışmasına yetiyordu ama şimdi yetmiyor. Daha acı olanı ne Trabzonspor camiası ne de şehirdeki altyapı antrenörleri bu tıkanmanın farkında değiller ve mütemadiyen suçlu arıyorlar. Oysa şehir ve camia bu gerçeği kabul edip buna çare arasa Trabzon hala evrensel alana üreten bir model sunabilecek durumda.

Bize düşen hatırlatmak, bıkmadan usanmadan…
#Liselerarası Türkiye şampiyonu
#Ali Kemal
#Şenol
#Hami Fatih Tekke
#Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi
9 yıl önce
Trabzon’da futbol yaşıyor organizasyon ölü
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’