|
Ankara"da festival var

Havaların sıcaklığı ülkemizin gündemine de yansıdı. Sanki havalara inat gündem de yakıyor. Bütün bu karamsarlık içinde ülkemizde iyi şeyler de oluyor. Bunların başında ise Ankara Alışveriş Festivali yer alıyor. Ankara''nın ekonomik ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayan festivale bu yıl da ilgi büyük. Turizmi ve ekonomiyi canlandıran bu etkinlikler geçen sene de görkemli bir biçimde yapılmıştı.

Ankara Alışveriş Festivali''nde geçen sene…

BKM (Bankalar arası kart merkezi) verilerine göre ASF döneminde kart ile yapılan alışveriş miktarı %60 arttı. Yabancı kartlar ile yapılan alışverişlerdeki artış oranı ise %33 oldu. Yine bu dönemde banka ve kredi kartları ile 1.6 milyar TL''lik alışveriş gerçekleştirildi. Sektör olarak, kuyumcular %70, gıda %60 ve konaklama %43 olarak artış gösterdi. Bu dönemde, Ankara''dan gümrük girişi yapan yabancı turist sayısında %22''lik artış olmuştu. Peki bu yıl alışveriş festivalinde neler oluyor?

Tam 222 araba hediye edilecek…

Ankara il ve ilçe sınırları içerisinde banka kartı ve kredi kartı ile satış yapan tüm noktalardan tek seferde 25 TL ve katlarında (her 25 TL ye 1 çekiliş hakkı) alışveriş yapanlar (Akaryakıt harcamaları hariç) 222 Fiat Fiorino 1.4 Combi araç çekilişine katılım hakkı kazanıyor. Kupon yok, sıra yok, numara yok… Yapılan alışveriş otomatik olarak BKM datasında toplanıyor. 24- 25 Temmuz''da noter ve Milli Piyango huzurunda çekiliş yapılacak. Kazananların listesi 30 Temmuz'' da bir gazetede ilan edilecek.

Sanatçılar ve kortej reklendiriyor…

14 Haziran – 07 Temmuz tarihleri arasında 43 sanatçı ( Ajda Pekkan, Demet Akalın, Ebru Gündeş, Burhan Öcal, Serdar Ortaç, Hülya Avşar, Murat Boz, Kubat, Mustafa Ceceli, Petek Dinçöz, Gülşen v.s) sahne aldı ve halen alıyor.

Festivali renklendirmek için çeşitli gösteriler ve kortej yürüyüşü yapılacak. Bu çerçevede 6 adet kortej olacak; Mamak Korteji 2 Temmuz, Keçiören Korteji 03 Temmuz, Altındağ Korteji 04 Temmuz, Pursaklar Korteji 05 Temmuz, Sincan Korteji 06 Temmuz ve Yenimahalle korteji de 07 Temmuz da saat 20:30 da gerçekleşecek ve arada sürpriz sanatçılar konserleri ile Ankaralıları coşturacak. Bu büyük etkinliklerin iki mimarı var.

Bunlardan bir tanesi: Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci. Diğeri ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Bu festival sayesinde Ankara esnafının daha zengin, Ankara halkının ise daha mutlu ve huzurlu olması hedefleniyor.

Fak Fuk Fon"u Cemil Çiçek"in kurduğunu biliyor muydunuz?

Fak Fuk Fon"u Cemil Çiçek"in kurduğunu biliyor muydunuz?

Son yıllarda özellikle devletin müşfik dokunuşu anlamını taşıyan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nı (Fak Fuk Fon) ilk defa vatandaşın hizmetine sunan, hazırlayıcısı, fikir babasının Cemil Çiçek olduğunu biliyor muydunuz?

Anavatan Partisi iktidarlarında Devlet Bakanlığı görevini yürütüyorken bu sistemi kuran ve sağlıklı bir şekilde işlemesini bizzat takip eden Cemil Çiçek, aslında milyonlarca fakir ve fukaranın o günlerden bu yana duasını alıyor. Cemil Çiçek öyle düzgün bir sistem oluşturdu ki fakir fukaraya trilyonlarca lira yardım yapılmış olmasına rağmen tek bir olumsuz dedikodu yapılmadı. Adının önünde devlet sözcüğünü barındırıp da bu kadar hatasız ve güzel işleyen çok az kurum vardır.

Pek az kişinin bildiği ve hatırladığı bu konuyu tam da bu günlerde aktarmak istedim. Kendisine yeni görevinde de başarılar diliyorum.

"Yalnız Sen… Ahh Aşk…"

TRT"deki yıllarımdan beri tanıdığım Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçılarından Çiğdem Gürdal çok hoş bir albüm çıkartmış. Türk Sanat Müziği şarkılarından ve Halk Müziği türkülerinden oluşan eserlerin yer aldığı bu albümde Çiğdem dupduru sesi ve olağanüstü yorumuyla gönül telimizi titretecek. Ben en çok Tokat yöresinden "Sabahın Seheri" türküsünü beğendim. Bakalım sizin gönül telinizi hangi şarkı ya da türkü titretecek?

11 yıl önce
Ankara"da festival var
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı