|
Demokrasi istiyoruz lütfen darbe yapın

Mısırda Muhammet Mursi"nin seçimle iş başına gelmesinden bir yıl sonra askeri bir darbeyle meşru hükümeti indirdiler. Bir yıl önce Hüsnü Mübarak yönetimi devrilmiş yerine seçimle Mursi gelmişti. Halkın yüzde 52"sinin oyunu alarak iktidara gelen hükümet başta ABD ve İsrail"in desteğiyle alaşağı edildi.

İşin komik olan tarafı ise şu. Farklı muhalif partiler ve akımlar Tahrir Meydanı"na toplanarak Mursi"yi protesto ettiler. Ne için ettiler. Mursi"yi tek adam olmakla suçladılar. Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz dediler. Peki bu özgürlük için toplananlar ve onun destekçileri niçin askeri göreve davet ettiler.

Demokrasi isteyenler lütfen darbe yapın dediler. Halkın büyük çoğunluğunun görüşlerini hiçe saydılar. Demokrasi adına darbeye çanak tuttular. Peki demokrasi ve insan hakları havarisi kesilen batılılar neden bu darbeye ses çıkarmadılar. Hani demokrasilerde seçim en önemli unsurdu. Batı"nın demokrasi havariliğinin palavra olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

ABD ve Avrupalılar İsrail yanlısı bir hükümeti iş başına getirmek istiyorlar. Burada asıl amaç İsrail"in güvenliğidir. Gerçi ABD Başkanı Obama farklı bir tutum içerisine girmek istiyor. Ancak ABD"deki İsrail yanlısı Neo Conlar Amerikan Başkanı"nı zora sokma pahasına da olsa darbeyi savunuyorlar.

Ramazan ve İslam dünyasına dair

Yukarıda Mısır"ın durumunu izah ettik. Kan ve gözyaşına boğuldu bu büyük ülke. Allah yardımcıları olsun. Yine Libya da, Suriye de, Irak da kan ve gözyaşı var. Bu mübarek Ramazan ayında İslam dünyasının halini anlatan doktor Mehmet Güneş"e ait metni sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan, fakat hoş bulmadın bizi…

"Allah"ın ipine" sımsıkı sarılmadığımız için çöl sıcağında bile yüreğimiz üşüyor… Asırlık gecelerde Hilal; hep hüzün, hep hicran, hep hüsran bölüşüyor… Ümmet-i Muhammed"in bahtına hep "ah etmek, hep "eyvah" demek düşüyor.

Müslümanlar, Haç ve Havra"nın zulmü altında cehennem hayatı yaşarken; mü"minler, küffarın insafına (!) terkedilip gayya kuyularına savrulurken; yürekler "altı köşeli" hileler ve dayanılmaz çileler içinde kavrulurken; İslami endişeler taşımadan Müslümanlara "baş" olanlar, "bağrımızda taş" olmaya devam ederken; coğrafyamızın dört bir yanında oluk oluk kan akarken ve bizler yaşanan bunca acıya, vahşete ve zulme yıllar yılı elleri böğründe bakarken; nasıl bize "hoş bulduk" diyebilsin bu Mübarek Ay …

Gezi Parkı ve Gökçek

Önceki gece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kon TV"nin öncülüğünde 40 yerel ve uydu kanalına çıktı. Diyebilirsiniz ki 15 gündür bütün ulusal kanallarda Gökçek var. İzlemekten usandık be kardeşim!

Ama durun bir dakika! Gezi olayları başladığı zaman, halk sokaklara döküldüğü zaman inisiyatif aldı. Herkes kabuğuna çekilmişken, "ne olacak, hükümet ne tepki verecek acaba?" diye düşünürken, birtakım hesaplar içine girmişlerken Melih Gökçek bu karabulutları dağıttı. Başbakan Erdoğan"ın arkasında dimdik durdu.

Amerika, Avrupa hükümetin yara almasını beklerken, birtakım tezgahlar planlanırken medyadaki yalan rüzgarına Melih Gökçek dur dedi. Önemli belgeler açıkladı. Ancak bu noktadan sonra kendisini ve süreci yıpratmamak için televizyon programlarına ara vermesinde

fayda var.

Kayısı"nın faydaları

Kayısı dünyanın birçok ülkesinde sağlıklı yaşam ürünü olarak kabul edilen bir meyvedir. Ülkemizin kayısı bahçesi Malatya"dan, kendi ağaçlarından topladığı, dalından henüz kopmuş kayısıları bizimle paylaşan İlkem Şahin"e çok teşekkür ediyorum.

Peki kayısının faydaları nelerdir; bol miktarda demir içerir, ayrıca mineral açısından çok zengin bir meyvedir. Kan yapımını artırarak kansızlığa engel olur. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.

11 yıl önce
Demokrasi istiyoruz lütfen darbe yapın
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti