|
Bir varmış bir yokmuş...
Malumunuz, 23 Nisan'da ülkemizde bütün makamlar çocuklara terk edilir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı.

Biz de Türkiye'mizin “Yarının büyükleri” geleneğine uyduk ve bu ay Nihayet derginin hikaye tartışmasını çocuklara bıraktık. Çocuklar başlarında hocaları ile birlikte pek çoğumuzun aşina olduğu “Çizmeli Kedi” masalını tartıştı.

Tartışmayı okurken şaşıracaksınız. 12 yaşındaki çocuklar bu kadar güzel cümleler kuruyorsa o halde çocukların okumadığından niye dert yanıyoruz diye düşüneceksiniz.

Bu çocuklar ayda iki defa anneleri ile birlikte okuma saatine katılarak edebi zevklerini geliştiriyor. Masal onlar için çocukluklarına geri dönmek anlamına geldi.( Bu yaşta çocukların kendisini ne kadar büyük hissettiğini umarım unutmamışsınızdır.)

Nisan sayısı için öykü tartışma sayfamızı masal üzerinden çocuklara bırakmayı Ocak ayı toplantısında kararlaştırmıştık. Algıda seçicilik bahsi ile açıklayamayacağımız bir şekilde, Mart ayından itibaren kitap fuarından, günlük ilan panolarına varıncaya kadar her yerde karşımıza ya masal, ya da bir varmış bir yokmuş ibaresi çıktı.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyüklerin katıldığı masal atölyelerine rağbetin arttığını fark ettik.

Bütün dünyada bir taraftan kaygı artıyor bir taraftan masala olan rağbet.

Mart ayından itibaren dünya sinemalarında masallara dair pek çok film vizyona girdi.

İnsanlar niye masal dinlemek istiyor?

Masallarda iyiler her zaman kazanır.

Post modern çağ “Yaşasın kötülük” diyor. Oysa hem çocuklar hem büyükler, masalların kalbimize mayalamış olduğu “iyiler her zaman kazanır” ilkesini hayatın içinde görmek istiyor.

Dolayısıyla Nisan sayımızı hazırlarken derginin harcı olarak “İyiler her zaman kazanır” ilkesini merkeze aldık. Bütün yazılarda iyiliğin ve gayretin bir şekilde kazandığını göreceksiniz.

Bir varmış bir yokmuş... Masalların giriş cümlesi. Ve aynı zamanda hayatın bitiş cümlesi. Daha doğrusu gidenin arkasından söylendiğinde, dünyanın en anlamlı cümlesi. Hayat böyle, bir varmış bir yokmuş.

Kim varmış, kim yokmuş...

Gidenler gidiyor, amel defterini açık bırakanlar var olmaya, bizimle yaşamaya devam ediyor.

Biz Nihayet dergi olarak Türkiye'nin iyilik haritasını çıkarmaya devam ediyoruz.

İyilerle saf tutmak isteyenleri aramızda görmek istiyoruz.

Meraklısı için not:

Dergiyi bulamadığını söyleyen okuyucularımızın şikayetlerine gelince... Bu hususu aşmanın en pratik yolu abone olmak. Abone olurken bilgilerinizi özellikle telefon numaranızı doğru yazmaya özen gösterin. Nihayet Avrupa'dan Amerika ve Avustralya'ya kadar pek çok noktaya abone usulü ulaştırılıyor.

Nisan bitmeden Nihayet'in “İyiler Her Zaman Kazanır” sayısını okuyup bitirin lütfen.

Bu arada çocuklarınızla bir öykü tartışması gerçekleştirmenizi tavsiye ediyorum. Hem onlar hem de siz çok zevk alacaksınız. Böylece hem 23 Nisan Dünya Kitap Günü etkinliğine katılmış olacaksınız hem çocuğunuzun bayramını kutlamış olacaksınız. Unutmayın çocuklar en çok anlattıklarına kulak verdiğiniz zaman mutlu olur.
#Post modern çağ
#İyiler Her Zaman Kazanır
#Yaşasın kötülük
9 yıl önce
Bir varmış bir yokmuş...
Ayakkabı yalnız Bush"a mı fırlatıldı?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…