|
IŞİD’e bel bağlayan sosyalist lider!

Dün sosyal medyada en çok dikkatimi çeken mesaj Yunanistan’ın çiçeği burnunda Başbakanının Avrupa’yı IŞİD ile tehdit eden cümleleri oldu.

Şaka mı gerçek mi diye dondum kaldım. Söz konusu mesaja göre “Yakışıklı, genç ve ateist Başkan” AB’ye ya bize yardım edersiniz ya da her IŞİD’cilere Şengen vizesi veririm diyordu.

Bu tivitin altında ise şu yorum vardı: IŞİD’cilerin çoğu zaten AB vatandaşı.

Yunanistan’da olan her şey bizi ziyadesiyle ilgilendiriyor. Bir zamanlar AB üyesi olması ve parlaması dikkatimizi çekti sonra krizi ile. Yunanistan’daki kriz, neyse bizde işler iyi tesellisine ocaklık etti bir müddet, şimdilerde ise dünyanın beklediği devriminin Yunanistan’dan başlayacağı umudu var.

Anlaşılan o ki Yunanistan da umudunu IŞİD üzerinden sopa göstermeye bağlamış durumda.

Yunanistan’a umut bağlayanlara hitaben söylüyorum: Yunanistan üzerinden devrim gelmez efendiler.

Brezilya belki.

ÇİNDİSTAN üzerinden –Çin ve Hindistan birleştirilerek Çindistan deniyor- elbette.

Lakin Yunanistan üzerinden bir devrim gelmez .

Yunanistan’ın tek bir markası var: Kadim Yunan kültürü. Ülke olarak marka. Avrupa için seküler zihniyetin bütün kodlarını yekpare hazır bulduğu kadim geçmiş.

Yunanistan’a armağanlar gider, borçlar silinir, biraz azarlama, biraz sırt sıvama, biraz aferin biraz eee ama bu kadarı da fazla. Hatırlı evin şımarık oğlu muamelesi yapılır.

Avrupa yaslandığı tarih olarak Yunanistan’ı korur. O kadar.

Devrim arıyorsanız başka tarafa bakın.

Yunanistan’dan devrim gelmez dediğim için, haset sağcı, kıskanç İslamcı falan filan diyerek bildiği bütün olumsuz sıfatları arka arkaya dizerek bendenizi bilgisizlikle suçlayan genç arkadaşlara söylemek isterim ki, ben sizler kadar hatta sizlerden daha fazla dünyanın bir devrime daha doğrusu ihyaya ihtiyacı olduğunun farkındayım.

Ayrıldığımız nokta şu. Siz bunun hemen geleceğini hatta bizdeki seçimlerden önce çoktan devrimlerin gerçekleşeceğini, bizim seçmenlerin de gerçekleşen devrimden duyduğu heyecan ile oyum bu defa solculara diyeceğini sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz.

Yunanistan seçimlerinin hemen akabinde yayınlanan bir karikatür vardı. Evin beyi ayaklarını uzatmış endişe ile seçim sonuçlarını takip ediyor, evin içindeki hizmetçiler işlerinin arasında umutla ekrana bakıyordu.

Henüz bir kaç hafta geçmişken ekrandan gelen ses, bütün IŞİD’cileri şengen vizesi veririm ha(!) cümlesi oldu.

Yunanistan Başbakanı'nın blöfü Merkel’i hizaya getirmez, ama bizim açımızdan tehdit çok önemli. IŞİD belası gerçekten bela. Türkiye’yi tekinsizleştiren ve adım adım “kara ülkeler” listesine götüren bir bela.

#Yunanistan
#IŞİD
#AB
9 yıl önce
IŞİD’e bel bağlayan sosyalist lider!
YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı?
Tam bir operasyon olarak Karabük Üniversitesi yalanları
En çok sorulan 3 soruya uzmanından cevaplar
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor