|
Fethullah Gülen’in gizli dünyası ve sır ilişkileri

Türkiye'nin yüz yıllık vesayet döneminden kurtulup kendini yeniden kurmasının önündeki en büyük engel kendi kamburlarıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca, on yıllarca hazırlanıp, biçimlendirilen yapılar bugün Yeni Türkiye'nin şekillendirilmesine karşı müthiş bir savaş yürütüyor.

Yıllar önce onları kurup biçimlendiren, yıllar içinde olgunlaştırıp belli bir güce ulaştıran malum çevreler, Türkiye'nin büyük atılımlarını, yeniden ayağa kalkıp küresel ölçekte güç olma hedeflerini sabote etmek için onları birer kart olarak sırayla öne çıkarıyor, harekete geçiriyor.

Türkiye bu kamburlarından kurtulmadıkça, onları etkisizleştirmedikçe, o iktidar alanlarını dağıtmadıkça Cumhuriyet'in yüzüncü yılında bile özgür ve güçlü bir devlet olarak varolma hayalini gerçekleştiremeyecektir.

Bakıyorsunuz, küçük bir yapı, onlarca yıl önce keşfedilmiş, sabırla beslenmiş, büyütülmüş, bugünlere hazırlanmış ve günü geldiğinde devletin ve ülkenin karşısına bir güç olarak sürülmüş.
Fethullah Gülen'den Türkiye düşmanı bir yapı çıkarmak

Bu nasıl olabiliyor? O kadar günübirlik düşünmeye alışkınız ki, coğrafya üzerindeki yüzyıllık hesapları algılamakta zorluk çekiyoruz. Bu odakları işleyip bugüne hazırlayanların Türkiye'nin gelecekte nasıl bir meydan okuyuşa geçeceğini bilmelerini tuhaf karşılıyoruz.

Bunu yapanlar, kırk yıl önce işlemeye başladıkları Fethullah Gülen'i, bir gün Türkiye'nin karşısına dikeceklerini, o büyük mücadeleyi ve arınmayı sabote edeceklerini çok iyi biliyormuş.

Bu yüzden de onu daha gençlik yıllarında aralarına almışlar, finanse etmişler, güçlendirmişler, onunla birlikte temiz Anadolu çocuklarını bir yabancı istihbarat servisine dönüştürmüşler. Gülen'in kendi hesaplarını Türkiye zaten uzun zamandır bütün boyutlarıyla tartışıyor. Ama arkasındaki güçlerin mücadelesi tamamen Türkiye'yi avuçlarının içinde tutma hedefiymiş. Gülen üzerinden büyük bir Türkiye projesi yürütülmüş.

Şimdilerde o yapının başkent başkent dolaşıp Türkiye karşıtı kampanya yapmalarının ve “Türkiye düşmanı" bir yapı olarak yeniden kurgulanmasının nedenlerini bu ilişkilere bakarak pekala anlayacaksınız.

Temelleri kırk yıl önce atılmış

Şunu biliyordum: Gülen ve ekibi, Arapları hiç sevmezdi. Kürtleri hiç sevmezdi. İranlıları hiç sevmezdi. 17 Aralık darbe girişimi başarısız olduktan sonra bu ekibe Türkiye'yi ve Türkleri de sevmeyen bir yapı olarak yeni bir kimlik kazandırıyorlar. Coğrafyamızın ana kurucu unsurlarını oluşturan dört millete de düşman olarak kurgulanan bir yapı, kimlerin nasıl bir projesinin ürünüdür, çok iyi sorgulamak gerekiyor. Anadolu çocuklarından Türkiye düşmanı bir yapı çıkarmak kadar sofistike ve başarılı bir proje, bu topraklarda bugüne kadar hiç olmadı.

Türkiye'nin Gülen cemaatini değil, Gülen ve dar ekibini ve arkasındaki güçleri çok iyi çözmesi gerekiyor. Kendisine yönelen kitlelerin büyük bölümünün dindar, vatansever olduğunu, bu yönlerinin sorgulanamaz olduğunu biliyoruz. Ama böyle bir yapı üzerinden bir uluslararası proje servis edilmesinin, Türkiye'yi yeniden vesayet altına alacak bir proje uygulanmasının ciddiyetini herkesin anlaması gerekiyor. Zira bu bir Türkiye mücadelesidir. Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük çıkışın engellenmesi projesinin temellerinin kırk yıl önce atıldığını görmek oldukça ürkütücüdür.

İsrail sevdasının hikmeti!

Yeni Şafak, bugünden itibaren tartışmalara neden olacağını düşündüğüm haberler serisine başlıyor. Bu dosyalardan sadece bir tanesi Fethullah Gülen'le ilgili ve birkaç gün devam edecek.

Daha İzmir Kestanepazarı döneminde küresel sistemin Türkiye'deki aktörleriyle tanıştırılıp, onların koruması altına alınmasını, kendisine verilen destekleri, yabancı istihbarat servisleriyle bağlantılarını, İsrail'i bu kadar sevmesinin hikmetini, mason teşkilatının kendisini korumaya almasını, para ilişkilerini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başbakanlığa kadar ulaşan şikayet dilekçelerini, Mesihlik hezeyanlarını ve bugüne kadar gizli kalmış daha bir çok konuyu, bütün açıklığı ile ortaya koyacak.

Gülen ve yakın istihbarat ekibinin bugünlerde neden ABD'de olduğunu, neden orada korunduğunu, neden Türkiye'ye saldıran en güçlü yapı olarak kullanıldığını işte o zaman anlayacaksınız.

Bu haberleri yayınlarken hiçbir şekilde kişisel hesap gütmüyoruz. Bütün çabamız, Türkiye'nin ayaklarına dolanan engellerden kurtulması, büyük yürüyüşünü durdurmak için karşısına dikilen proje yapılardan arındırılmasıdır. Biz Türkiye'nin yanındayız ve bu topraklarda yüz yıldır verilen mücadelenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Yüz yıldır ilk kez Türkiye'yi bütün bu kamburlardan kurtaracak güçlü bir siyasi akıl ortaya çıktı ve bu aklın yeni Türkiye'yi şekillendirecek basirete sahip olduğuna inanıyoruz.

Hareket noktamız her zaman olduğu gibi bu hesaplaşmadır.
Başka dosyalar da gelecek

Yayınlanacak dosyalar sadece Fethullah Gülen ve ilişkileriyle sınırlı değil. Gülen dosyası bu haberler serisinin sadece ilk bölümü. Ardından Atatürk'le ilgili keskin bir tartışmayı yeniden açmayı, CHP'nin gizli tarihi ile ilgili ibretlik örnekleri ortaya koymayı, Menderes'le ilgili hiç yayınlanmamış trajik olaylara yer vermeyi planlıyoruz. Eğer nefesimiz yeterse, Cumhuriyet tarihini tersine çevirecek, çok vahim bir dosyayı daha tartışmaya açacağız.

Bence bugünden itibaren Yeni Şafak'ı özellikle izlemeye alın…

#Fethullah Gülen
#paralel yapı
#cemaat
9 yıl önce
default-profile-img
Fethullah Gülen’in gizli dünyası ve sır ilişkileri
İstanbul Hatırası
Kara dinlilerle milletin savaşı
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Sarhoştum, hatırlamıyorum
Suçlu kim?