|
2/100’lüler!
“21 Nisan 2014: Beşiktaşlı Gökhan Töre ve yanındaki 5 arkadaşı vuruldu!”

"Eski futbol hakemi ve Star'da yayınlanan 'Telegol'ün yorumcusu Ahmet Çakar, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre saat 09.30 sıralarında Mecidiyeköy Sağlık Ocağı'na gelen Çakar, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Çakar, Avrupa Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırgan kayıplara karıştı. Ahmet Çakar'ın şu anda ameliyatta olduğu ve durumunun ciddi olduğu açıklandı. "

“Hakan Çalhanoğlu' na silah çeken Gökhan Töre' ye sahip çıkan Terim'den basına: Siz hasta mısınız?”

Ve en sonunda Fenerbahçe Futbol Takımını Rize'den Trabzon havalimanına getiren otobüse silahlı saldırı düzenlendi. Otobüs şoförü yaralandı. Futbol takımı az daha yok olacaktı. Bu kin, bu nefret nedendir? Defalarca soruyor insan ama bir karşılık bulamıyor.

Futbolcu kini, taraftar kini, hakem kini ve yönetici kini! İnsanın aklı almıyor.

Hoş geldiniz demokratik ve özgürlükçü ülkeme! Sevgili Nuri Bilge Ceylan'ın dediği gibi; “Benim yalnız ve güzel, tutku içinde sevdiğim ülkem.”

Hepimiz bu ülkeyi “tutku” ile seviyoruz ve bu ülkeye bağlıyız. Ama bizim ülkemizde öyle kararlar alınıyor ki, sonucunda yalnızlaştırılıyor, sesimizi duyurmak için ağzımızı bozuyor, psikolojisi bozulmuş insanlar gibi şiddete başvurmaya başlıyoruz.

Dernek statüsünde olan özgürlükçü, para kazanmayı şiar edinmiş, büyük statlar yapan, milyon Dolarlar kazanarak taraftarlarına takımlarının formalarını, malzemelerini, kombine biletlerini satan, hiçbir konuda ortak fikir beyan edemeyen, yenilik getiremeyen, barış ve kardeşlik hakkında mesaj veremeyen büyük(!)lerimiz yapıyor bütün bunları..

Tuhaf işler oluyor bu ülkede.

Türkiye'de futbol terörü denen hadise nasıl biter ve bu şiddetin önüne nasıl geçilir, diye araştıran yok. Memlekette o kadar çok psikolog var, psikiyatr var, profesör var, eğitimci var ama kimse bu insanların değerli fikirlerini almıyor. Kulüpler teknik ekiplerinin içerisine bu eğitimcileri almadığı gibi eğitimcilere takım televizyonlarının programlarında da yer vermiyor.

Nedir bu kadar bizi birbirimize düşüren? Galatasaray ve Fenerbahçe düşmanlığı nereye kadar gider? Beşiktaş ve Bursa holiganlığı kaç yıl daha devam edecek? Trabzon neden çok gergin? Neyi paylaşamıyoruz?

Sanırım paranın çok döndüğü sektörlerde problemler çoğalıyor. Futbol spordan ve eğlenceden çok, bir sektör haline geldi. O kadar çok para dönmeye başladı ki devlet eliyle Spor Toto, İddaa gibi organizasyonlar peydah oldu. “Para gelsin de nasıl gelirse gelsin!” mantığı işlemeye başladı. Bu mantık işledikçe daha çok araba kurşunlanması görürüz.

Futbol kulüplerimizin, teknik yönetim şemasının içerisine psikologlar almaları şart gibi gözüküyor. Futbol sadece bir oyun, deyip bu olayı bu kadar küçük gören değerli ülkemin değerli basın mensupları; Türkiye'de futbol sadece bir spor ve oyun değil, anlayın artık. Futbol bir endüstri, futbol büyük gelirlerin ve paranın konuşulduğu bir sanayi, futbol milyon Euroların döndüğü bir ekonomi. Eminim bunların hepsini çok iyi biliyorsunuz fakat eyyamcılık yapmayı, ikiyüzlü oynamayı bir türlü bırakamıyorsunuz.

Spor Medyası yeniden yapılanmalıdır. Sorumlu bir gazetecilik örneği verin artık. Sporda şiddetin bitmesi için medya, kulüpler, üniversiteler, psikologlar ortak hareket etmelidir. Hem takımların, hem taraftarların, hem de medyanın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu kesin.
#Hakan Çalhanoğlu
#Gökhan Töre
#FATİH TERİM
9 yıl önce
2/100’lüler!
Kara dinlilerle milletin savaşı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…