|
Muhalefet sizlere ömür
“Muhalefet” kelimesinde bir sorun yok. Çünkü anlamı gayet açık: “Uymamak, başka türlü olmak; karşı olmak, karşı çıkmak, aksini savunmak” demek.

Demokrasi’nin verisi olmak bakımından da bir problemi yok muhalefet kelimesinin. Parlamento içinde ya da dışında iktidara talip olan parti ya da grupları ifade eder.

Modern algıda ise muhalefet, iktidarların kararlarını ve uygulamalarını toplumsal fayda esasına göre yeterli ya da doğru bulmayan parti ya da grupların, ilgili konularda kendi tezlerini oluşturma, anlatma ve bu sayede taraftar (seçmen) kazanma eylemidir.

Tanzimat’tan bu yana Türkiye toplumu “çağdaşlaşma” adına bu tarz bir muhalefeti arzulamıştır. Ancak hem “insan için ya dostu vardır ya da düşmanı, bir üçüncüsü yoktur” hakikatinin kuşatıcılığı hem de iktidarı kaybedenlerin kaybetme acısını bir tür kine dönüştürerek iktidardakilere şedit bir şekilde düşmanlık beslemeleri nedeniyle o arzu gerçekleşmemiştir.

An itibariyle bizdeki muhalefetin durumu budur. “Ağaçları kesiyorlar” feryadıyla başlatılan eşkıya kalkışmaları, dini görünümlü Haşhaşilerin darbe teşebbüsleriyle birleşmiş, parlamento içi muhalefetin “ana”sı da olası iktidar umutlarıyla parlamaneto dışı olan bu muhalefete eklemlenince mevcut muhalefet tablosu ortaya çıkmıştır.

Bu tabloda öncelikli olarak yer alan şey ise iktidar partisine ölümüne düşmanlık etme, Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a hakareti meşrulaştırabilmek için küfre, terbiyesizliğe, ahlaksızlığa yaslanma, iç savaş senaryoları yazma, mevcut yöneticileri darağacında hayal etme sapkınlığını normal bir fiilmiş gibi beyan etme durumudur.

Öte yandan bu muhalefetin destekçisi, taraftarı, yürütücüsü sıfatıyla birileri söz konusu tablo üzerinden sosyoloji yapmaya, kimi Haşhaşi yarım molla da İslam Hukuku’ndan kendilerini haklı çıkaracak deliller üretmeye çalışıyorlar.

Oysa ki “şehir eşkıyalığı”nın sosyolojisi çoktan yapılmıştır. Bana inanmıyorsanız Gezi’de Paralel medya ‘çiçek çocuklar’ efsanesi üretmeye çalışırken, aynı tarihlerde Londra’daki G8 Zirvesi’ni protesto edenlere karşı yapılan medeni(!) uygulamanın görsel ve yazılı kayıtlarına bakınız.

İslam Hukuku’yla ilgili hususa gelince… Bu çabanın adı öncelikle “hakikati” yanlış zamanda, yanlış mekanda ve yanlış bir maksatla kullanmaktır.

Çünkü “İslam Hukuku’nda muhalefet” cümlesini kurmadan önce yukarıda mevcut tablosunu verdiğim durumun ve ona ilişkin diğer fiillerin “muhalefet” kapsamında ele alınıp alınmayacağının bir hükme bağlanması gerekir.

Bu manada örneğin: “Erdoğan ve şerikleri yargılanırken neler hissedeceksiniz? Gazetelerde, televizyonlarda boy boy Erdoğan ve onun yanında suça bulaşmış ‘dönemin’ iktidar sahiplerinin yargılanma haberleri yer alırken, öbür tarafta daha hayatî bir gündemimiz olacak. Benim gözümde canlanan manzara şöyle: Enkazın altından kundakçıyı çıkartıp yara bere içinde adalete teslim ederken, bizim gözümüz perişan haldeki enkazın yürek parçalayan görüntüsünde olacak. Koskoca devletin enkazı bu!” cümlelerini muhalif olmak bakımından sarfeden birinin ‘insanî planda’ hükmü nedir” sorusunun sorulması ve bir hükme bağlanması elzemdir.

Ayrıca sadaka, himmet, kurban, abonelik, cebren bağış yoluyla milleti soyup, bu yolla biriktirdikleriyle olası bir savaş durumunda saldırı amacıyla kullanmak için medya şirketleri, bankalar, yayınevleri, birlikler, vakıflar kuranların; insanların banyolarını, yatak odalarını dikizleyen ve kasete çekenlerin, ikili konuşmalardan tapeler üretenlerin, ameliyat masasındaki Başbakan’a ayar vermeye kalkışanların; bedduacıların ve beddua etmeyi özel ayin haline getirenlerin... yine ‘insanî planda’ layıkı oldukları isimle tanımlanmaları ve tanıtılmaları gerekir.

Bunlar yapılmadan İslam Hukuku’ndan söz etmek, her şeyden önce delilin arandığı mahalle tecavüz etmek olacaktır.
Dolayısıyla bugün muhalefet adıyla ortaya konulanların, ne sözlüklerdeki muhalefet kelimesiyle ne de Demokratik bir hak olma şartıyla hiçbir ilgisi ve ilişkisi yoktur.

O halde bugün muhalefet denildiğinde, ahlaksız kalkışmaların, tutumların, eğilimlerin, savaş tamtamlarının ve zanların toplamından söz ediyoruz demektir.

En kısa şekliyle söyleyecek olursak: Gerçek muhalefet sizlere ömür...

twitter.com/OmerLekesiz
#muhalefet
#türkiye
#erdoğan
#chp
9 yıl önce
Muhalefet sizlere ömür
Üniversite adayı gençler; Geleceğin mesleği sevdiğin meslektir
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir