|
Paralel köstek
Paralel yapının, ülkedeki huzur ve istikrarı kendi örgüt çıkarları doğrultusunda bozmak için var gücüyle AK Parti'yi yıpratmaya, dolayısıyla bir iktidar problemi yaratmaya çalıştığı aşikardır.

Bu amaçla mevcut medya imkanlarını, ta Gezi'de yapılandırılmış sosyal medya timlerini, elleri cevşenli ağbi ve abla gruplarını HDP'yi desteklemeye sevketmesi ise şu basit hesaba dayanmaktadır:

AK Parti'nin iktidar olması bu seçimde de önlenemeyecektir. Ancak HDP'nin barajı aşması halinde AK Parti, iktidar yeter sayısında “kritik sınır”a çekilmiş ve dolayısıyla yönetmeye ilişkin karar ve uygulamalarda eli kolu iyiden iyide bağlanmış olacaktır.

İlk bakışta, Paralel yapının niyetini ve gayretini bu yönde kurgulamasında (seçim eksenli olması nedeniyle) bir problem yokmuş gibi görünüyor.

Konuya kendi bütünlüğü içinden bakıldığında ise söz konusu kurgunun, mevcut itibarsızlığı itibar saymak ve seçmeni aptal yerine koymak şeklindeki iki temel yanlışı içerdiği ve bu nedenle HDP'ye verilen Paralel desteğin seçim gününde gerçekte ciddi bir kösteğe dönüşeceği anlaşılıyor.

PARALEL YAPININ İTİBARSIZLIK SORUNU

Paralel yapının öncelikle farkında olmadığı ilk şey, örgüt liderinin hala 17/25 seçim ayarlı darbe kalkışmasından önceki itibarına sahip olduğunu, haliyle seçmenin ona “alnı secdeli adam”, elemanlarına da “gönül erleri” muamelesi yaptığını sanmasıdır.

Oysa ki, Paralel yapının Vatikan tarzıyla pornoculuktan casusluğa, kumarhane işletmekten eroin ticaretine kadar her türlü pisliğin içinde olabileceği seçmende yerleşik bir kanaat haline geldiğinden, örgüt lideri olan “uzaktaki kara çukur”a nispet edilen itibarsızlığın telafisi de mümkün değildir.

Artık bu saatten sonra Paralel yapının, ülkenin hayrına hareket ettiğini düşündürmesi, AK Parti'ye karşı verdiği savaşta niyetlerinin halis olduğuna milleti inandırması imkansızdır.

“Uzaktaki kara çukur”un hakim ve savcıların satın alınması talimatından, alüfte kumpaslarına, ananas muhabbetlerinden beddua seanslarına, İsrail dostluğundan Amerikan, İngiliz yalakalığına kadar onlarca bilgi, yazılı ve görüntülü belge milletin zihnine, “aldatıldığı yerden bir daha aldatılmama” kararlılığıyla birlikte kazınmıştır.

SEÇMENİ APTAL YERİNE KOYMAK

Paralel yapının çözüm sürecini baltalamak için elinden geleni ardına koymadığı, dershane görünümlü örgüt birimlerinin kapatılması karşısında “bunları kapatırsanız çocukları PKK kapar” savına tutundukları, ülkede kardeşliğin yeniden tesisine mahsus olumlu adımları, onların adına tehlikeli bir gelişme olarak İsrail, Amerika, İngiltere ve Almanya'ya şikayet ettikleri, o ülkelerdeki kimi medya kuruluşlarıyla işbirliği içinde Türkiye'yi batmakta olan, iç savaşa sürüklenen bir devlet olarak göstermeye çalıştıkları da ayrıca malumdur.

Hadi bunların unutturulduğu varsayalım, Paralel elemanlarının HDP'nin arka kapısından içeri sızışları, gizli kapaklı iş tutuşları, sonu diyet ödeme talebine çıkacak pazarlıkların daha dün gerçekleştiği (ve el-an farklı tarz ve boyutlarda yürütüldüğü) herkesin bilgisi dahilindedir.

Ortada bunca şey varken Paralel yapı büyük bir pişkinlik içinde seçmene şunu söylemektedir: “Sen bizim ruhumuzu İsrail'e sattığımıza, çevirdiğimiz dolaplara, kırdığımız dümenlere, hazırladığımız komplolara, yalancılığımıza, sahtekarlığımıza, ihanetimize, millet düşmanlarını dost edinişimize bakma, sana 'oy ver' dediğimiz yere oyunu ver yeter.”

HDP de bundan şunu ummaktadır: Seçmen, halen “açık oy gizli tasnif” döneminin “koyun”u olduğuna göre, onların isteğini anında ve zevkle yerine getirecektir.

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR

İşte asıl geri tepecek olan “destek” böylesi bir destektir ve Paralel bu desteğiyle HDP'ye başlıbaşına “köstek” olacaktır.

Çünkü, yukarıda zikrettiğimiz hususları da bir yana bırakın, seçmen “halk irfanı” dediğimiz o müstesna etkiyle en azından şunu söyleyecektir:

“Kiminle iş tuttuğunu, kimden destek aldığını söyle, senin kimlerle dost olduğunu söyleyeyim.”

İlgili atasözlerimiz de gökteki Süreyya yıldızı gibi onun üstünde asılıdır:

-“Kör ile yatan şaşı kalkar.”

-“Yılan ile aynı çuvala girilmez.”

“Gerdek” benzetmeli söyleyişleri çok sevenlerin kulaklarını çınlatarak bir söz de ben ekliyeyim:

“Düşman pilavıyla gerdek sofrası hazırlanmaz.”

twitter.com/OmerLekesiz
#Paralel yapı
#Paralel köstek
#seçimler
#ak parti
#hdp
9 yıl önce
Paralel köstek
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı