|
cumhurbaşkanının diyarbakır konuşması
cumhurbaşkanı, cumartesi günü diyarbakır'da konuşmuştur.. halka, diyarbakır'a verilen hizmetleri ve yapılan yatırımları açıklamıştır.. onlara: “biz, türk, laz, çerkes, kürt, arap, gürcü ve bütün vatandaşlarımızı, allahın yarattığı kardeşlerimiz olduğu için seviyoruz, onun için hepsine hizmet ediyoruz”demiştir.

cumhurbaşkanı, yöre halkını duygulandıracak, samimiyetini belli edecek sözler bulmakta çok hünerli olduğunu bir kere daha göstermiştir.. ve.. alkışlarla, sevgi tezahürleri ile karşılanmıştır.

*

1 mayıs törenleri

1 mayıs işçi ve bahar bayramı törenlerinin taksim'de yapılmaması gerektiğine dair valilik kararının dayandığı sebepleri gayri ciddi bulmaya imkân yoktur.

şişli, tarlabaşı, şişhane, fatih, karaköy, beşiktaş, ayazağa, dolmabahçe, istiklal caddesi, eminönü gibi; insan dolu, araba dolu işyerleriyle kaplanmış, mekânlarla bağlantılı trafik akışını aksatarak hayatı durdurmamak kaygısı,

bir taraftan,

törenler esnasında çapulcuların ve provokatörlerin insanlara kalabalıklara ve işyerlerine verebileceği zararlara ait sorumluluk,

diğer taraftan:

istanbul idarecilerini tebdirli karar almak mecburiyetinde bırakmıştır.. valiyi, emniyet âmirlerini ve fedakâr polisimizi takdir ve tebrik bir vazifedir..

zuhur etmesi muhtemel olan anarşistlere ve yağmacılara müsait ortam yaratılmamıştır..

şüphesiz, devletin ve hükümetin başındaki zevatın tutumu ve uzak görüşlülüğü, istanbul yöneticilerinin ilham ve talimat kaynağı olmak lâzımdır.. bu vesileyle kaydedelim ki; kanun ve yönetmeliklerin va'az ettiği esasları önemsemeyen bazı sendikacı ve işçilerin bundan böyle hükümet emir ve tavsiyelerine uymasını istemek; devletin ve 78 milyon'luk milletin hem hakkıdır, hem de yetkisi dahilindedir…

*

seçim yarışı

seçim saati yaklaştıkça parti liderlerinin ve yardımcılarının birbiriyle rekabeti ve hitabeti iyice kızışmaktadır..

başta başbakan davutoğlu olmak üzere kalburüstü politikacılarımız bütün yurdu taramaktadır.. başbakanın sesi, devamlı konuşmaktan kısılmıştır.. boğuk sesi, içinden gelen fikirleri ve duyguları, zannederim, daha değişik, daha etkili bir tarzda bildirmek evsafına bürünmüştür.

MHP, CHP gibi büyük muhalefet partileri; HDP, kamalak, destici gibi, emine ülker tarhan gibi orta ve küçük boy parti temsilcileri de mitinglerde, salonlarda ve basın toplantılarında konuşuyorlar.

bu siyasi konuşmalarda memnuniyetle gördüğümüz bir taraf var ki; konuşmacılar, zaman zaman sert kelimeler kullanmakla beraber nezaket ve muâşeret seviyesine uymayan kelâm etmekten, potlar kırmaktan genellikle uzak duruyorlar.. bu da uzun tecrübeler geçiren politika serüvenimizin artık pişmekte ve olgunlaşmakta olduğunu göstermektedir.

sevgili okuyucularım; 7 haziran'a az kaldı.. 8 haziran sabahı milletimizin partiler hakkındaki takdir ve düşüncelerini öğrenmiş olacağız. siyasi grupların ak saçları, beyaz saçları eteklerine dökülecektir. milletin takdiri belli olduktan sonra partilerin kimi iktidarda, kimisi de muhalefet'te hizmete devam edeceklerdir. hayırlısı olsun.. milletin reyine ve takdirine rıza göstermek ve itaat etmek hepimizin borcumuzdur.
#cumhurbaşkanı
#diyarbakır
#1 mayıs
9 yıl önce
cumhurbaşkanının diyarbakır konuşması
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak