|
CHP medyada yokmuş, acaba niçin?

Kimi CHP’liler yakınıyor. Güya CHP’nin etkinlikleri medyaya yansımıyormuş. Diyorlar ki, örneğin: 1. CHP’nin genel başkanı durmadan çalışıyor... (bu işi bütün parti genel başkanları yapıyor), 2. Yöneticileri raporlar yayınlıyor, eleştiriler yapıyor... (bunu da herkes yapıyor), 3. Milletvekilleri habire soru önergesi veriyor, basın toplantısı düzenliyor... (habire yapılan işler haber olma değeri taşımaz hale gelir), 4. Sivil Toplum Kuruluşları ziyaret ediliyor, görüşler açıklanıyor... (açıklanan görüşlerin haber değeri taşımadığı anlaşılıyor).

Demek ki, burada, bir olayın, olgunun haber değeri olması için bazı özellikler taşıması gerektiği hususunda bu yönde yakınanların bilgi sahibi olması gerekiyor.

Nedir bir olayı, olguyu haber olma katına taşıyan özellikler:

Bir kere:

1. Haber yeni olmalı (bir parti genel başkanının çalışmakta olmasının bir haber değeri yoktur),

2. Konu ilgi çekici olmalıdır (bir parti yöneticisinin veya yöneticilerinin rapor yayınlamasında, ziyaretlerde bulunmuş olmasında ilgi çekici bir özellik yoktur),

3. Konu önemli olmalıdır (rutin olarak, habire yapılan işler zikre değer sayılmaz)

4. Yakınma konusu yapılan hususlar okur ya da izleyici açısından başka haberler veya kişiler dolayımında bir bağlantı kurmaya yol açmalıdır (yukarıda yakınma konularını aktardığımız hususlarda diğer kişilerle veya olaylarla bağlantı kurulabilecek özellikler bulunmuyor)
Dolayısıyla CHP’nin medyada yer bulabilmesi için kamuoyunun dikkatini çekebilecek işler başarması gerekiyor. CHP işte, tam da bu işi beceremiyor. Kamuoyu her gün yapılagelen işlerle ilgilenmiyor, ilgilenmez. CHP’nin dikkat çekebilmesi için kamuoyu karşısına bir projeyle çıkması gerekiyor. Oysa CHP şimdiye kadar hep iç çekişmelerle kamuoyu önüne geldi, halen de öyle. Bir de karşı koyduğu, engellediği teşebbüslerle nam yaptı. Kamuoyu önünde olumlu bir projeyle hiç görünmedi. Hep engellemekle, “yaptırmam” “izin vermem” söylemiyle ön aldı. Peki, kendi ne yapar? O belli değil...

CHP “etkinliklerinin” medyada yansıma bulmamasından yakınanlar acaba ne istiyor?

“Garp cephesinde yeni bir şey yok” söylemine denk olarak “CHP’de henüz haber değeri taşıyan bir etkinlik görülmedi” sözlerinin her gün yayınlanmasını mı?

Bakın, birkaç gün önce Kemal Bey, taahhüdünü noterden tasdikleterek gülünç de olsa bir vaatte bulundu. Memura yılda iki maaş ikramiye vereceğim dedi. Bağ üstünden bostan bağışlama kabilinden de olsa olumlu bir şey söyledi ve medya da eğlenerek haberi kamuya aktardı.

CHP, bu haliyle medyada gene iyi yer buluyor. CHP başkasını suçlayacağına kendine çekidüzen vermeye gayret etmeli.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#seçim 2015
9 yıl önce
CHP medyada yokmuş, acaba niçin?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi