|
Şöyle ufak çaplı bir mülâane de mi kalmadı

Rupert Murdoch’un Paris’teki saldırılardan tüm Müslümanları sorumlu tutan o faşist twitine “paralel yapıdan” veya “Dumanlı Zaman’ı”ndan sadra şifa bir tepki duydunuz mu?

Ben şahsen duymadım.

Belki de Türkiye Cumhuriyeti’ni teröre destek veren ülkeymiş gibi göstermekle meşgul oldukları için henüz fırsat bulamamışlardır.

Öyle ya, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki veya Marie Harf’e “Türkiye teröre destek veren ülkeler listesine alınacak mı?” şeklinde alçak bir soru sormak için de malzemeye ihtiyaç var.

Eskisi gibi devletin kılcal damarlarında dolaşamadıklarından olsa gerek belge falan da üretemiyorlar zahir.

Tek başına kara propaganda da yetmiyor. Yetse, Psaki niye istedikleri cevabı vermesin.

Bakınız, Paris’teki o menfur saldırıdan tüm Müslümanları sorumlu tutmak öyle alelade bir çıkış değil, Murdoch’un militanı olduğu zihniyetin dışavurumundan ibarettir.

Diyeceksiniz ki çoluk çocuk, kadın ihtiyar, Alevi Sünni, Kürt Türk, Afrikalı Asyalı, siyahi beyaz, (hidayete ermiş herhangi bir) İngiliz, Fransız veya Alman, hülasa, yeryüzünde yaşayan tüm Müslümanları Paris’teki o terör saldırısından sorumlu tutmak nasıl bir “zihniyettir?”

Lafı hiç dolaştırmayalım, “Soykırımcı Hitler’le ruh ikizi bu zihniyet” demekle iktifa edelim.

Bu zihniyetin mensuplarının Filistin’de çocukları nasıl paramparça ettiğini biliyorsunuz.

Buna rağmen bir Müslüman çıkıp da, “Filistin’de katledilen çocuklardan tüm Museviler veya Yahudiler sorumludur derse” tüm dünyada lanetlenirdi.

Kaldı ki hiçbir Müslüman haddi aşan böyle bir “kolektif suçlama” yapamaz.

Zira...

Masum insanları sırf mensubiyetinden dolayı suçlamak her şeyden evvel İslam’ın temel rükünlerine aykırıdır.

Peki, “Filistin’deki katliamlardan yeryüzünde yaşayan tüm Yahudiler sorumludur” diyen birine tüm dünyada mavi gökyüzü dar edileceği muhakkakken, “Paris’teki terörden tüm Müslümanlar sorumludur” diyen Murdoch’a biz ne yaptık?

Ne yapacağız, Türkiye’de televizyon yayını (Fox Tv) yapması için lisans verdik.

Biliyorum, elemanın o fecaat sözü daha yeni; lakin zihniyeti eskidir.

Evet, Rupert Murdoch bilinmeyen bir adam değildi.

Vaktiyle, Sabra-Şatilla kasabı Ariel Şaron’la kafa kafaya verip İsrail’de yeni Yahudi yerleşim merkezlerinin kurulması için emek sarf edecek kadar militan olduğunu bilmeyen yoktu.

Buna rağmen TGRT lisansı ona satıldı; bu lisans üzerinden Fox Tv yayınlarına başladı.

Bu köşecikte, ta 2006’da çok sevdiğim rahmetli Enver Ören’i hiç incitmek istemediğim halde, “Bu satışı kimse unutturamaz” başlıklı zehir zemberek bir yazı yazmıştım.

Şu da var ki, 28 Şubat bir yanıyla da hep bu satışlar yapılsın diye yapıldı. (Gülen’in Pensilvanya’da “yerleşmesi” de bu tarz bir satış değil midir, ne dersin Ali abi?)

Murdoch’un mahut küstahlığına “Dumanlı Zamanı”ndan neden tık bile yok?

Şuncacık özgür değiller de ne diye “özgür medya” diye afra tafra yapıyorlar?

Yoksa...

Kendilerini “Fırka-ı Naciye”, kendileri dışında kalan herkesi de IŞİD ve El Kaide ve İrancı ve Şii (dikkat buyrulsun, bunlar da birbirine taban tabana zıt ha! ) gördüklerinden mi ses çıkarmıyorlar?

İyi de, Murdoch hiçbir ayrım yapmadan tüm Müslümanları terörist olmakla suçluyor.

Yani, “biz Müslümanlardan değiliz” demediğiniz sürece mahut suçlamadan müstağni olamazsınız.

O halde nedir bu kahrolası sessizlik?

Rezervde zalim, zülüm, Yezid, Firavun, Nemrut falan kalmadı mı yoksa?

Şöyle ufak çaplı bir mülâane de mi kalmadı ey mübarekler?! Hadi “Allah evlerine ateşler salsın” veya “yuvalarını yıksın” diyemiyorsunuz anladık, “Fox Tv’nin ratingleri düşsün” de mi diyemiyorsunuz?

“Güneydeki sevdiğiniz ülke” ne der diye mi çekiniyorsunuz?

Ama böyle de olmaz ki?!

Yalandan da olsa bir şeycikler söylemeniz icap ederdi.

Gülen’in ABD’de ikamet etmesine de “şefaatçi” olan CIA eski üst düzey yetkilisi Graham Fuller aylar öncesinden (20 Haziran 2014’te) BBC Türkçe'deki bir mülakatta sinyal vermişti.

“Fethullah Gülen’in Mavi Marmara krizindeki tutumu Türkiye’deki İslamcılar arasında eleştirildi. Bu eleştirilerin nedeni Gülen’in İsrail ile bağı olduğu algısından kaynaklanıyor olabilir mi?” sorusuna, “Gülen’in ABD veya İsrail’e karşı eleştirel bir tutum takınmaktan kaçındığı doğrudur. Bu suçlamaların nedenlerinden biri bu olabilir. Ben şahsen, Gülen’in ABD ve İsrail politikalarını eleştirmekten kaçınmasının hata olduğunu düşünüyorum...” cevabını vermişti.

Hem sinyal hem de bir nevi cevazdır bu!

Yani, “kalabalıklarda düşmanımsın sen benim, tenhalarda sen benimsin ben senin” stratejisinin tatbik edilmemesinin hata olduğunu söylüyor.

(.......................)

“Sinyalleri kaçırıyor muyuz Ekreeeem!”

#Rupert Murdoch
#Jen Psaki
#Müslümanlar
#Fethullah Gülen
٪d سنوات قبل
Şöyle ufak çaplı bir mülâane de mi kalmadı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler