|
Ajans!
CIA'in finanse ettiği Radio Free Europe'un (Özgür Avrupa Radyosu) Azerbaycan'daki ofisi geçtiğimiz Aralık ayında mühürlenmişti. Bu olay, Putin'in yeni güvenlik doktrinini açıklamasıyla yani ABD ve NATO'yu “tehdit” ilan etmesiyle aynı günlere denk gelmişti!

Radio Free Europe, CIA tarafından “Anti Komünist Propaganda” amacıyla 1950'de kurulmuş, Soğuk Savaş döneminde etkili biçimde kullanılmıştır.

Paul Henze (1924-2011) CIA'deki görevine Radio Free Europe'un politik danışmanı olarak başlamıştı. Henze için “Komünizmle mücadele konseptinin ideolojik dinozoru” deniliyordu.

Bir de “Radio Free Asia” var:

Moon Tarikatı'ndan bahsedildiğinde CIA'in şemsiyesi altındaki “Radio Free Asia” ile bağlantıları da akla geliyor!

Moon tarikatı, 1954'te Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçan Sun Myong Moon (1920-2012) tarafından kurulmuştur.

Moon'u inşa eden de CIA'dir!

ABD'de 1982 yılında yayın hayatına başlayan Washington Times gazetesi, Moon Tarikatı'na aittir.

Moon'cu gazetenin geçmişteki editörlerinden Arnaud de Borchgrave, 13 Mayıs 1981'deki Papa Suikastı'nın arka planını perdelemek için Reader's Digest dergisinde yazılar kaleme alan isimler arasındadır.

Vaktiyle, o dergide Papa Suikastı'nı SSCB ile Bulgaristan'ın üzerine yıkmaya çalışan yazıları yayınlatan da CIA'di. Bir başka deyişle, Paul Henze'dir.

Henze, Papa Suikastı'nı Sovyetler Birliği ve Bulgaristan'la bağlantılı gösterip, arka plandaki “ABD-NATO-Gladio-Vatikan'ı gizlemek için” büyük çaba sarf etmiş bir CIA ajanıdır.

“Moon'cu ve Mason” Kasım Gülek'in yakın dostu Paul Henze, 12 Eylül darbesini Başkan Carter'a haber verirken “Bizim Çocuklar yaptı!” demişti.

12 Eylül'ün lideri Kenan Evren; 1958-59 yıllarında Kore Savaşı'nın ardından Güney Kore'de kalan Türk Tugayı'nda görev aldığı dönemde Amerikan subaylarının üye olduğu bir mason locasında “masonluğa” girmiştir!

*

Özbek asıllı CIA ajanı Ruzi Nazar “Komünizmle Mücadele” döneminin Türkiye ayağında önde gelen bir başka isimdi.

Ruzi Nazar'ın Türkiye'de “görev” yapmaya başladığı tarihten dört yıl sonra, yani 1963'te Komünizmle Mücadele Derneği'nin ikincisini Erzurum'da açan Paralel Yapı'nın Kâinat İmamı'dır.

Ruzi Nazar, Paul Henze ile birlikte “Radio Free Europe”ta çalışmıştır. Bu iki isim, Ankara'da “görev” yaptıkları dönemin sonrasında Bonn'daki ABD Büyükelçiliği'nde de buluştular.

Papa Suikastı'nı araştıran Iona Andronov “On The Wolf's Track” adlı kitabında (Sofia Press, 1983) olayın arka planında “Henze ve Nazar'ın da yer aldığını” iddia etmiştir!

*

Ruzi Nazar'ın (1917-2015) talebesi Enver Altaylı'nın “Ruzi Nazar: CIA'in Türk Casusu” adlı kitabında (Doğan Kitabevi, Şubat 2013) şu satırlar yazılıdır:

“Ruzi'ye göre İpekçi'nin öldürülmesi Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikastla bağlantılıydı. SSCB'nin dağılmasından sonra ortaya çıkan yeni bilgiler ve Batı'ya kaçan eski Soyvetler Birliği ajanlarının verdiği ifadeler, Papa Suikastı'nın ardında Rus gizli servisinin olduğunu açıkça gösteriyordu...

(…) Papa Suikastı'na karışanların Abdi İpekçi Cinayeti'ne karışanlarla aynı olması, İpekçi Cinayeti'nin ardında Rus gizli servisinin olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyordu.” (S: 377)

*

Enver Altaylı'nın kitabında, Papa Suikastı ile alakalı olarak Paul Henze'nin yaptığının tıpkıbasımı bir “optik çarpıtma” icra ediliyor ve dahi “hasıraltı” çalışılıyor!

Üstüne, bir de Abdi İpekçi Suikastı'nın perde arkasındaki Türkiye'deki Gladio gerçeği karartılıyor! (İpekçi öldürülmeden kısa süre önce Paul Henze ile görüşmüştür. İpekçi Suikastı'nın zincirinde Paul Henze de vardır.)

Enver Altaylı, Ruzi Nazar'ın “Papa 2. Jean Paul ve İpekçi suikastları hakkındaki” fikirlerine değindiği o sayfada kime mi atıfta bulunuyor? Cevabı öğrenmek için, kitabının “Notlar” kısmına baktığımızda (Sayfa: 492) bir nevi “pişti” yapıyoruz:

“Papa Suikastı ve M.Ali Ağca'nın bağlantıları hakkındaki tartışmalar için bkz. The Plot To Kill The Pope, Paul B. Henze, Scribner, New York, 1983”

Böyle durumlarda, “Şıracının Şahidi Bozacı” diyoruz!

*

Paul Henze, 1982 sonrasında “CIA ustalarının şirketi” Rand Corporation'da çalıştı. Rand denildiğinde “Türkiye'deki İslamcı Akımlar” raporu (Beyan Yayınları) akla geliyor! Rand'in raporu ABD'nin “Ilımlı İslam!” projesini anons etmiştir.

Rapor, o süreçte bir “kilometre taşı” demekti!

ABD ve NATO'ya bağlı “Türkiye'deki Gladio”nun Paralel Yapı'ya biçtiği “gizli misyon” 1990'ların başından itibaren hareketlendirilmiştir.

*

Rand Corporation'ın “İslamcı Akımlar” raporunda Sabri Sayarı ismini hatırlıyoruz. Henze gibi Rand'in danışmanları arasında yer alan (Boğaziçi Üniversitesi'nden) Sayarı, ABD-Azerbaycan Ticaret Odası Mütevelli Heyeti'ne de alınmıştı.

Washington merkezli kuruluşun amacı, ABD şirketlerinin Azeri pazarına girebilmesiydi: Konu mu? “Petrol”dü.

Tam da burada…

En başa dönüp, CIA'in finanse ettiği Radio Free Europe'un Bakü'deki ofisinin geçen Aralık'ta mühürlendiğini hatırlıyoruz!
#İslamcı Akımlar
#Radio Free Europe
#Ruzi Nazar
9 yıl önce
Ajans!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi