|
Ortaylı Tarihi’nde bunlar yok!
ABD'nin Türkiye'deki ilk büyükelçisi olan Joseph C. Grew'ün Lozan Anıları'nda yer alan İsmet İnönü ile alakalı bir bölümü okuyoruz: “Türkler bu akşam Palace Hotel'de seksen kişinin davetli olduğu ilk büyük yemeklerini verdiler. Yemekten ayrılmayı arzu ettiğimiz anda İsmet bizleri kolumuzdan tutup bitişikteki odaya soktu, yeşil chartreuse likörü sipariş etti…

Kadehleri daha önce benzerini görmediğim bir hızla birbiri ardına yuvarlamaya koyuldu. Ortada hiçbir şey yokken candan kahkahalar atıyordu. İsmet, Amerika'yı görmek istediğini söylediğinde ise çarpıcı ayrıntılarıyla kendisini nasıl Paris ve Londra'ya götüreceğimizi ardından Birleşik Devletler'i baştan aşağı gezdirerek Niagara Şelalesi'ni, Colorado Kanyonu'nu, Beyaz Saray'ı göstereceğimizi söyledik. Bunun için yapması gereken şey şu iki antlaşmayı imzalamaktan ibaretti:

Önce müttefiklerle sonra bizimle olan antlaşmaları! İsmet büyük bir gusto ile dizine vurdu ve yeşil chartreuse'dan iki bardak daha yuvarladı. Eğer antlaşmalar hazır olsaydı, büyük ihtimalle her şeye orada imzayı basacak durumdaydı…"

(Lozan Günlüğü, Multilingual, 2001, Sayfa: 81-82)

*

24 Temmuz 1923 tarihinde “Lozan Antlaşması" imzalandı.

Antlaşmada yer alan 36 gizli madde bugüne kadar gün ışığına çıkmadı! O maddelerden biri de “Hilafetin Kaldırılması" idi!

*

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Sir Percy Loraine, 26 Ekim 1938'de Londra'ya gönderdiği gizli mesajda “Atatürk krizi atlattı, ancak hastalığının öldürücü olduğunun farkında değil" diyordu. Percy “Atatürk'ün hastalığında kabinede tam bir ahenk vardı. Her önemli konuda İsmet İnönü'ye danışılmıştır! Lütfen Kral'a bildiriniz" diye yazmıştır.

Atatürk ise 5 Eylül 1938'de vasiyetini yazdırdı! Vasiyetinin bir kısmı sansürlenmiştir! Vasiyetin sansürlenen kısımlarının bulunduğuna, uzun yıllar sonra tanıklık edense Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dır!

*

Münir Ertegün (1883-1944), Lozan Antlaşması'na katılan Türkiye delegasyonunda “hukuk danışmanı" olarak yer aldı.

1934 yılında Türkiye'nin Washington Büyükelçisi oldu…

11 Kasım 1944'te geçirdiği kalp krizinden dolayı hayata veda edene kadar bu görevini sürdürdü.

ABD'nin Türkiye'deki Eski Rejim'i (Üst Yapı) İngiltere'den devraldığı tarih 11 Haziran 1944'tür! Yani, bu “kapalı kapılar ardındaki" derin hadise gerçekleştiği esnada Münir Ertegün Washington Büyükelçisi idi.

*

Normandiya Çıkarması 6 Haziran 1944'tedir: İkinci Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştiren çıkarmadan söz ediyoruz. Bu tarihten kısa süre evvel, 14 Nisan 1944'te ABD ve İngiltere ikilisi, Türkiye'den Almanya'ya krom satmayı durdurmasını istemiştir. Bu talep 6 gün içinde yerine getirilmiştir. O tarihte İsmet İnönü Cumhurbaşkanı'dır. 28 Mart 1949'da, Türkiye “İsrail'i tanıyan ilk Müslüman ülke" oldu. Tanıma kararının altında İsmet İnönü'nün imzası vardı.

*

İkinci Dünya Savaşı'nın sembolü sayılan “meşhur savaş gemisi" USS Missouri 5 Nisan 1946'da İstanbul'a gelmiştir.

Gemide, 1944'te Washington'da ölen ve defnedilen Münir Ertegün'ün “naaşı" yer alıyordu! USS Missouri'nin ziyareti, Soğuk Savaş'ın başlangıcında “Komünizme karşı sizi ABD koruyacak!" illüzyonunu simgeliyordu. ABD'nin Türkiye'deki “derin egemenliği" böylelikle perdelenmiş oluyordu!

Görev yaptığı esnada ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt ile çok yakın bir dostluk kuran Münir Ertegün'ün cenazesi, Özbekler Tekkesi'nde bulunan kabristana defnedilmiştir.

*

CHP, baştan aşağı hileli olduğu anlaşılan 21 Temmuz 1946 seçimlerinde iktidara gelirken, 5 Ağustos 1946'da “dönemin derin baronlarının" mutemet adamı Recep Peker, İsmet İnönü tarafından başbakanlığa atanmıştı…

Peker Hükümeti, bir ay sonra “7 Eylül Kararları" ile Türk Lirası'nın değerini düşürdü. Devalüasyondan yirmi gün sonra 27 Eylül 1946 tarihinde Türkiye 47 milyon dolarlık bir iştirak hissesi ile “Milletlerarası Para Sandığı"na (Sonradan IMF oldu) kabul işlemlerini “tekemmül" ettirdi!

*

Münir Ertegün'ün oğulları Ahmet ile Nasuhi, dünyanın en önde gelen plak şirketi Atlantic Records'ın kurucularıydı…

ABD'de müzik sektörüne Yahudiler egemendir. Ertegün Ailesi'nin “İbrani asıllı" olduğuna dair ciddi iddialar vardır!

Ahmet Ertegün (1923-2006), sadece ABD'ye değil İsrail devletine de çok yakın bir işadamıydı. “İsrail ile Türkiye'nin dostluğu için çalıştığını" söylüyordu. (Hürriyet, 19. 08. 2002)

*

CHP, 1946'daki hileli seçim galibiyetinden bu yana hiçbir genel seçimde “tek başına iktidar" olamadı…

Kemal Kılıçdaroğlu 2010'da genel başkan seçildikten sonra bir genel, bir de yerel seçim yenilgisi yaşadı. Bunlara, geçen yıl bir de 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi' mağlubiyeti eklendi. “Ecnebi Kemal" kabahati seçmende buldu!

CHP'nin muhtemel seçim yenilgisini şimdiden “trafodaki kediye" bağlamış olan reklamcı Ali Taran “Şeyh Ata Efendi'nin torunu" olduğunu söylemiştir. (Hürriyet, 10. 04. 2006)

“Şeyh Ata Efendi ile Ahmet Ertegün'ün diplomat babası Münir Ertegün kardeştir!"
#Lozan Anılar
#Şeyh Ata Efendi
#Ahmet Ertegün
#Münir Ertegün
9 yıl önce
default-profile-img
Ortaylı Tarihi’nde bunlar yok!
Kara dinlilerle milletin savaşı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!