|
Paul Henze, 1983 yılı Ocak ayının son günlerinde Uğur Mumcu'ya “Bulgar şirketlerinin kaçakçılık yaptığını söyledikten sonra niçin bir adım daha atıp Papa İkinci Jean Paul Suikastı'nın KGB tarafından düzenlendiğini yazmıyorsunuz?” demişti!

Mumcu'nun, Henze'ye cevabı şuydu:

“Siz gerçeklerle değil, varsayımlarla uğraşıyorsunuz!”

*

“Komünizmle Mücadele'nin ideolojik dinozoru” diye tanımlanan CIA Şefi Paul Henze, Papa'ya yönelik suikastı (13 Mayıs 1981) Sovyetler Birliği ve Bulgaristan'ın üzerine yıkmak…

Böylelikle, tetikçiliğini M. Ali Ağca'nın yaptığı eylemin arkasındaki “ABD-CIA-Gladio-Vatikan” gerçeğini hasıraltı edebilmek için büyük bir çaba sarf etmişti.

Bu doğrultuda, Aralık 1981'den itibaren “Ağca'nın Moskova'nın emrinde çalıştığı” yalanını pişirmiştir.

*

İtalyan Savcı İlario Martella, Papa İkinci Jean Paul Suikastı'nı İtalya'daki Bulgaristan vatandaşları Antonov, Ayvazov ve Vasilev'le bağlantılı gösterebilmek için adeta yırtınıyordu!

Martella, Ekim 1981'deki ilk görüşmesinden itibaren

Ağca'yı bu minvalde “antrene” etmiştir!

Mehmet Ali Ağca'nın “Papa'yı Neden Vurdum?” adlı kitabında (2010) bu konuda çarpıcı itiraflar yer alıyor:

“Bir gün Martella bana dedi ki…

Bak Ali, 13 Mayıs günü suikasttan birkaç saat sonra Bulgaristan'ın Roma Büyükelçiliği'nden diplomatik bir kamyon Sofya'ya hareket etmiş! Bu kamyon Bulgaristan'a kaçman için iyi bir fırsat değil miydi?!”

Ağca, Martella'ya “Bu güzel bir fikir! Kamyonla suikast sonrasında Roma'dan Sofya'ya kaçma planımız vardı!” cevabını verdiğini söylüyor ve ekliyor:

“Tümüyle uydurma olan bu kaçış planını okuyanlar, komünist Bulgaristan'ın suikastta sorumlu olduğuna inandı!” (Sayfa: 151)

*

İlario Martella'nın cezaevindeki Mehmet Ali Ağca'yı ziyaretinde sahnelenen mi, bir “tiyatro”dan farksızdı:

Savcı, üç Bulgar'ın fotoğraflarını Ağca'nın önüne serip “Bak, işte bu adamlar değil miydi?” diye sormuştu…

Ağca da, “ilk kez gördüğü” bu kişilere ait fotoğraflara bakıp; “Evet, şu ikisi benimle suikastta işbirliği yaptılar!” demişti!

*

Mehmet Ali Ağca'nın işaretlediği iki isimden birisi Antonov'du: Papa Suikastı'yla bağlantılı olarak adından sıkça söz edilen Antonov, Bulgaristan Havayolları'nda müdür yardımcısı olarak çalışıyordu.

Martella, Ağca'ya Antonov'un fotoğrafını gösterip “Bak Ali, Antonov bu adam olmalı!” diye “muz orta” yaptığında…

Ağca, “Evet, kesinlikle Antonov bu!” diye oyuna eşlik etmişti!

Bu sahnede, Savcı Martella ile karşılıklı gülüştüler!

*

Martella, Ağca ile görüşmesinde “Yakın gelecekte birkaç Bulgar veya Sovyet diplomatının tutuklanmasının gerekli olduğunu” söylüyordu!

Ekim 1982'de, Vatikan ile İtalyan Hükümeti, İlario Martella'nın ABD ziyaretini organize etti:

Savcı Martella, CIA mensuplarının yanı sıra Beyaz Saray'dan bazı isimlerle, bu arada birkaç gazeteciyle bir araya geldi!

*

Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu, 2 Şubat 1983 günü Roma Adliyesi'nde İtalyan Savcı İlario Martella ile sabah 09.30'da başlayan “uzun bir görüşme” yapmıştı…

Mumcu, Savcı'ya “Bulgar bağlantısı kesin mi?” diye sorduğunda…

Martella, kalın mercekli gözlüğünü çıkarıp gözlerini kırpıştırmış ve gülerek cevaplamıştı:

-Yorum yok!

Uğur Mumcu, “Papa-Ağca-Mafya” adlı kitabında (Sayfa: 15) şöyle yazmıştır: “Yorum yoktu, ama ben Martella'nın Bulgar bağlantısına iyice inandığı izlenimi ediniyordum.”

*

7 Mart 1983 tarihli İngiliz gazetesi Daily Express, Papa Suikastı için “Kremlin'in Komplosu” diye manşet attı!

Ekim 1983'te, suikast davasının ikincisinden hemen önce; Mehmet Ali Ağca'nın verdiği ifadelerin kayıtlarını “çok özel bir kaynaktan” elde etmiş gizemli bir adam vardı!

Bir İtalyan avukat, bu adamı Washington'da ziyaret etmişti…

Masasının üzerinde, o günlerde çok gizli olan dava dosyasından bir deste sorgu tutanağını görünce de afallamıştı! Ziyaretçisinin bakışlarının nereye takıldığını fark eden Michael Ledeen tebessüm ederek “Sus!” işareti yapıyordu!

Neo-Con dış politika analisti ve yazar Ledeen, vaktiyle “Papa Suikastı'nda Bulgar Bağlantısı” yalanını yaymakla görevli kadroda yer alan önemli bir isimdi. Derin İtalya (Gladio) ile birebir bağlantılıydı.

Gazeteci kisvesi altındaki CIA mensubu Claire Sterling ile aynı ekipteydi. Sterling ile Ledeen, Paul Henze'ye bağlı olarak çalışıyorlardı.
#Uğur Mumcu
#papa
#vatikan
#Sovyetler Birliği
9 yıl önce
Sus!
Sur’la Sultanahmet aynı planın parçası
Kara dinlilerle milletin savaşı
Kılavuzu “Locaefendi” olan Mister Karga!
İsrail ordusunun yabancı askerleri
Ne olacak bu anne babaların hali?