|
Bilic’in itirafı: Benim hatamdı

Beşiktaş’ın zorlu Liverpool maçı sonrası Balıkesirspor ile oynaması, böyle bir döneme denk gelen fikstür şansı... Eyvallah kabul... Bilic'ten tutun herkes, 120 dakikalık Liverpool maçının verdiği yorgunluktan dem vurdu. Ancak sahadaki siyah-beyazlılarda, birkaçı dışında öyle aman aman yorgunluk belirtisi gösteren yoktu. Peki maç nasıl kazanılamadı? Takım, maçı kafada erken bitirdi; beyin de bedene hükmedemedi.

Şunu kabul edelim; topla oynamadaki bariz üstünlük, beraberlik golünü yedikten 3 dakika sonra gelen 2. gol, kondisyonun yerinde olduğunun göstergeleri.

İlk Liverpool maçından sonraki Eskişehir maçını hatırlayalım. Beşiktaş, hem maçı hem liderliği kaybederken, hem yazılı hem görsel basında Bilic’e rotasyonu için tepki vardı. (Gökhan Töre ve Atiba kulübedeydi, 54’te oyuna girdi) Bilic’e olan tepkilerin merkezinde “aslarla başlayıp maçı koparttıktan sonra değişiklik yapması” gibi yorumlar vardı. Bilic, belli ki tüm eleştirileri dinlemiş. Bu kez Balıkesir karşısına takımı eksiksiz çıkardı, bir saatlik dilimden yani 2-1’den sonra değişikliklere başvurdu... Bu, ‘Eskişehir’deki yenilgi benim hatamdı’ itirafıydı. Ama Eskişehir’de olan, Ankara’da da oldu...

Maçı kafada bitiren Beşiktaşlılar, sonlara doğru düşen kondisyonla birlikte dakikaların erimesini bekledi; onlar beklerken Balıkesir beklemedi, çok adamla kontralara kalktı. Gereksiz penaltıdan yenen bir gol... Değil 3 dakika, 30 dakika da olsa Beşiktaş, artık maçı çevirecek fizikte ve kafada değildi... Bırakın kazanmayı, 1 puana dua eder hale bile geldi.

#Beşiktaş
#Bilic
#Liverpool
9 yıl önce
Bilic’in itirafı: Benim hatamdı
Şiiri sürgünden dönemeyen milli şair
Alevi meselesi
Öznenin dili, dilin öznesi
İngiltere PKK haritasını çizdi
İnsaf!