|
Kötünün iyisi...
Ligde son 6 haftaya girildi ve daha kim bilir ne senaryolar göreceğiz. Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısında iyi oynamadığı maçta iki puanı bıraktı; Galatasaray oyunu domine ettiği Gaziantepspor karşısında dünyaları kaçırdı; son anlarda bulduğu golle kazandı; kazanamayabilirdi de… Top girmedi mi, girmeyebilirdi… Beşiktaş da dün oyun kurmakta zorlandığı, topu hücuma taşımakta sıkıntı çektiği dakikalarda golü buldu, rakip kaleci kırmızı kartla oyun dışı kaldı; Sosa'nın serbest vuruşunda direkten dönen topu gol olsa ilk yarı için daha ne istenebilirdi…

Beşiktaş, eline geçen avantajı kullanamadı, ya da Karabükspor kullandırmadı. En az Beşiktaş kadar galibiyete ihtiyaç duyan Karabükspor, Ahmet İlhan gibi hızlı oyuncuları kullanarak savunmanın arkasına sarkmayı denedi; birçoğunda da başarılı oldu. En olmaması gereken eşleşmede Necip, Ahmet İlhan'ı ancak düşürerek durdurabildi; sonuç kırmızı kart… Sahadaki sayısal avantaj da çok geçmeden tükendi.

Kaleci Günay, ceza sahası içinde buluştuğu top sayısından fazla ceza sahası dışında topla haşır neşir oldu; liberodan farksızdı. Zamanlamaları da müthişti. Beşiktaş kazandıysa Cenk Tosun'un son dakika golü kadar Günay'ın bu ekstra çabası da önemliydi.

Yine de kabul edelim, Karabükspor, daha takım gibi oynadı; özellikle eksik olduğu bölümde...

Beşiktaş'ın dün kötü oyununa rağmen kazanması, 'İyi futboldan ziyade kazanmak önemli' deyip sahadaki yanlışları hasır altı ettirecek kuşkusuz. Futbolun olayı bu.

Ancak şu bir gerçek ki kalan 6 haftada iyi oynayan (sabırlı, telaşsız, özgüvenli, sahada ne yaptığını bilen) şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Kabul edelim, bu hafta iyi oyunun hakkını G.Saray verdi. Beşiktaş ise sadece 'kazanabilme' kısmını başardı.
#Ahmet İlhan
#Karabükspor
#Beşiktaş
9 yıl önce
Kötünün iyisi...
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak