|
Liverpool da kimmiş!
Bir şey ters gitmeye başlamaya görsün… Olimpiyat Stadı’ndaki her maç öncesinde bir takım şikayetleri, memnuniyetsizlikleri dile getirmek belayı çağırdı sanki. Stadın, atmosferdi, soğuğuydu, tüm olumsuzlukları yetmezmiş gibi daha maçın başında elektrikler kesildi; o da yetmezmiş gibi maçın uzatma anlarında da aynı sıkıntı yaşandı.

Böyle bir Avrupa maçında statta elektrikler gitmesi, tabi ki prestij açısından eksi puan ancak stadın olabildiğince çabuk tekrar aydınlatılması da bir o kadar başarı sayılabilir. Tıpkı Asteras maçından önce aşırı yağan ve uzun süren yağmura rağmen karşılaşmanın oynanabilmesi gibi… Ancak aynı kesintinin bir maç içerisinde ikinci kez yaşanması, maalesef kusurumuzu örtemedi.

Tottenham, Avrupa liglerinde pas trafiği yüksek olan takımlardan… Beşiktaş karşısında da bu yönlerini öne çıkardıklarında tehlikeli olmaya başladılar. Tehlikeden kastım daha ilk yarıda kullanılan 7 korner; yoksa öyle aman aman bir etkinlikleri yoktu.

Beşiktaş ise topa daha çok hakim olarak Tottenham’ın oyundaki üstünlüğünü sindirdikçe saha içinde işler daha istediğimiz gibi gitti. Gol de işte bunu iyi yaptığımız anlarda geldi.

8 sakata ve kulübedeki alternatifsizliğe rağmen takım, kazanmaya yeminliydi sanki. Belli ki ilk torbada yer alıp Şampiyonlar Ligi’nden elenen Liverpool’la eşleşme ihtimali bir kulaklarından girip, bir kulaklarından çıkmış. Öyle de olmalıydı zaten. Beşiktaş’ın lider olup Roma ve Liverpool gibi devlerle eşleşme ihtimali, ikinci olup 12 UEFA Avrupa Ligi lideri ve en iyi 4 Şampiyonlar Ligi 3.’süyle eşleşme ihtimalinden daha düşük. Yani Beşiktaş’ın liderlikten başka bir şey düşünmesi pek de kârına olmazdı.

Bunu bilen takım, dün Olimpiyat’ta maşallah denecek bir futbol oynadı. 8 eksiğin biri bile aranmadı; 19 maçta 16 golü olan Demba Ba bile. Gökhan Töre ve Sosa her zamanki gibi soğukkanlı ve takımın maestrosu. Cenk Tosun, şu anda olmasa da 1-2 yıl içinde ‘Demba Ba’nın yerini tutabilirim’ mesajını verdi. Özellikle Kerim Frei, dünün en etkili isimlerindendi. Kerim Frei, Gökhan Töre, Sosa ve Olcay gibi ayaklarla Beşiktaş, oyunu istediği gibi yönlendirdi; istediği anda patlama yaptı; istediği anda duruldu. İlk yarı sonunda Tottenham’ın oyununu çözen siyah-beyazlılar, alışılmışın aksine maçın sonlarına doğru giderek artan fizik ve mücadele gücüyle güzel bir galibiyet aldı.
#liverpool
#beşiktaş
#uefa avrupa ligi
9 yıl önce
Liverpool da kimmiş!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler