|

'Adile Naşit istediği rolleri oynayamadı'

Abdullah Yıldırım
00:00 - 20/03/2007 Salı
Güncelleme: 00:54 - 20/03/2007 Salı
Yeni Şafak
'Adile Naşit istediği rolleri oynayamadı'
'Adile Naşit istediği rolleri oynayamadı'

Yönetmen Ülkü Erakalın, 11 Aralık 1987'de kaybettiğimiz sinema sanatçısı Adile Naşit'in istediği rolleri oynayamadığını söyleyerek, "Ona yönetmenler tarafından yaşlı kadın rolleri verildi" dedi.

Levent Kültür Merkezi'ndeki Onat Kutlar Sinema Salonu'nda bu hafta "Yeşilçam'ın Komik Arkadaşları" adlı etkinlik düzenlendi. Faruk Şüyün'ün hazırladığı etkinlikte konuşmacılar, eski sinema âşıklarıyla yaşadıkları anıları izleyicilerle paylaştı. Etkinlikte Cevat Kurtuluş, Mürüvvet Sim, Necdet Tosun, Sami Hazinses, Nubar Terziyan, Hulusi Kentmen, Suphi Kaner, Vahi Öz, Mualla Sürer, Adile Naşit gibi Yeşilçam klasiklerinde esas kız ya da esas oğlanın 'komik arkadaşları'nın hâlâ seyirciyi gülümseten sahnelerinden örnekler gösterildi.

Yönetmen Ülkü Erakalın da, 1987'de kaybettiğimiz sanatçı Adile Naşit'le anılarını paylaştığı konuşmasında, "Adile, oyunculuk döneminde şöhreti yıllar sonra yakaladı. Gençken tiyatrocuydu, ama sinemaya âşıktı. Ama o istediği rolleri oynayamadı. Yönetmenler ona hep yaşlı kadın rollerini verdi" dedi.

17 yıl önce