|

FT: 1 YTL'lik mazot en sorumsuz seçim vaadi

İngiliz The Financial Times (FT) gazetesi, 22 Temmuz seçimlerine ilişkin olarak okuyucularını soru-cevaplarla bilgilendirmeye çalıştı. Gazete, cumhurbaşkanlığı krizine ilişkin soruya, "Bu soru, seçim sonuçlarına bağlı" dedi.

Cihan
00:00 - 18/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 18/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
FT: 1 YTL'lik mazot en sorumsuz seçim vaadi
FT: 1 YTL'lik mazot en sorumsuz seçim vaadi

"22 Temmuz'da seçimler yapılacak. Seçimler normalden 4. 5 ay önce yapılıyor. Neden erkene alındı?" şeklinde soruya, "Ülkeyi cumhurbaşkanlığı seçimi krizden çıkarmak için bir teşebbüs. AK Parti, Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yapmaya çalıştı. Ancak laik muhalefet ve asker karşı çıktı. " dedi. "Seçimler bu krizi hafifletecek mi?" şeklindeki soruya gazete, "Bu tamamen seçim sonuçlarına bağlı. Gerçi, iktidar ile muhalefet yeni meclis belirlendiğinde cumhurbaşkanlığı için tekrar karşı karşıya gelmemek için anlaşmış gibi. " dedi.

Financial Times, kamuoyu yoklamalarında seçimleri AK Parti'nin kazanacağının görüldüğü kaydetti. Gazete, meclise AK Parti, CHP, muhtemelen MHP ve biraz bağımsız adayın gireceğini belirtti.

"1 YTL'LİK MAZOT" EN SORUMSUZ SEÇİM VAADİ

Financial Times, kampanya sürecinde partilerin neler vaat ettiğini de yazdı. Gazete, AK Parti'nin "istikrarın devamı ve ekonomik reform" vaadinde bulunduğunu kaydetti. FT, CHP'nin de laiklik vurgusu yaptığını belirtti. Soru-cevap bölümünde Genç Parti'ye de değinen gazete, "Şu anda 2 YL olan mazot fiyatını 1 YTL'ye çekme vaadi en göze batan, müsrif ve sorumsuz seçim vaadi. Parti, tartışmalı bir işadamı olan Cem Uzan için kişisel bir araç. Yüzde 10'luk barajı aşmak için çaab gösterecek ancak şansı tamamen gözardı etmek yanlış olur. " yorumunda bulundu.

17 yıl önce