|

Katı Atık Depolama tesisi bitmek üzere

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Sakarya'mız çok önemli bir tesise kavuşuyor. Bu tesisin hizmete girmeye girmesiyle birlikte şehrimizin ana sorunlarından biri daha çözülmüş olacak" dedi. 300 dönümlük alan üzerine kurulan tesis 8 milyonh YTL'ye mal olacak

Yeni Şafak
00:00 - 20/06/2007 Çarşamba
Güncelleme: 20:05 - 20/06/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Katı Atık Depolama tesisi bitmek üzere
Katı Atık Depolama tesisi bitmek üzere

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Katı Atık Depolama Tesisi'nin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Dağdibi-Karakamış Yılgın yamaçları mevkiinde yapılan tesis, şehrin 20 yıllık ihtiyacına cevap verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Sakarya'mız çok önemli bir tesise kavuşuyor. Bu tesisin hizmete girmeye girmesiyle birlikte şehrimizin ana sorunlarından biri daha çözülmüş olacak" dedi. 5 Temmuz 2006 tarihinde ihalesi yapılan Katı Atık Depolama Tesisi'nde çalışmalar tamamlanıyor. Toplam 300 dönümlük alan üzerine kurulan tesisin 1. kısmı Eylül ayında tamamlanacak.

Tesislerdeki çalışmaları Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Ak Parti İl Başkanı Yusuf Alemdar ile birlikte inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, şehrin ana sorunlarından birinin daha çözüme kavuştuğunu söyledi. Başkan Aziz Duran, "Bizim en öncelikli görevlerimizden biri çevre kirliliğini ortadan kaldırmaktı. Biz çevreyi çocuklarımızdan emanet aldık. Katı Atık Depolama Tesisi şehrimizdeki çevre kirliliğini ortadan kaldıracak. Daha önce atıklar başka bir yere götürülüyor ve orada da kirlilik devam ediyordu. Artık bu tesisin hizmete girmesiyle birlikte çevreyi kirletmeyen bir il olacağız" dedi. Çöp depolama kapasitesinin 20 yıllık ihtiyaca cevap vereceğini belirten Başkan Duran, 20 yıl sonra üstünün kapatılıp yeşil alan yapılacağını belirtti. Böyle bir tesisin açılacağından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise, 'Sakarya'mız büyük bir sorundan daha kurtulmuş olacak. Başkan Aziz Duran'ı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanı Osman Karagüzel, tesis hakkında teknik bilgiler verdi. Tesisin ihalesinin 5 Temmuz 2006 yapıldığını söyleyen Karagüzel, eylül ayında tamamlanacağını söyledi. Karagüzel, "Tesis 300 dönümlük alan üzerine kuruldu. 3 kısımdan oluşuyor. Şu an 1. kısmını yapıyoruz. Kazı çalışmaları tamamlandı. Çöp depolama kapasitesi olarak 20 yıllık ömrü var. Ondan sonra üstü kapatılıp yeşil alan yapılacak" dedi. Katı Atık Depolama Tesisi'nde çöp depolama tesisinin yanında; kontrol binası, olası yangınlara karşı su depolama binası, garaj, atölye ve depo binaları da bulunuyor. Tesisin maliyeti ise 8 milyon YTL.




17 yıl önce