|

'Onların kurbanıyım'

Aa
00:00 - 30/03/2007 Cuma
Güncelleme: 17:31 - 30/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
'Onların kurbanıyım'
'Onların kurbanıyım'

İran, ellerindeki İngiliz kadın asker Faye Turney'e ait olduğunu açıkladığı üçüncü bir mektup daha yayımladı.

İran'ın Tahran Büyükelçiliği tarafından yayımlanan mektuba göre kadın asker Faye Turney, İngiliz ve Amerikan hükümetlerinin politikalarının "kurbanı" olduğunu söyledi. Mektupta, "Bush ve Blair hükümetlerinin müdahaleci politikalarının kurbanı olduğu, hükümetlerinden diğer insanlara karşı insafsız tutumlarını değiştirmelerini istemelerinin zamanının geldiği" ifadeleri yer aldı.

İngiliz halkına hitaben yazılan mektupta ayrıca, Irak'taki Ebu Garib cezaevinde tutuklulara yapılan kötü muamele eleştirildi.

Metne göre Turney, Ebu Garib'de tutulanların aksine İran'da kendisinin iyi muamele gördüğünü söyledi.

İran, önceki gün ve dün de ellerindeki 15 İngiliz askeri arasındaki tek kadın olan Turney'e ait olduğunu söylediği iki mektup daha yayımlamıştı.

Yayımlanan metinlere göre Turney, önceki mektuplarında da İran'da iyi muamele gördüğünü söylemiş, İran tarafından gözaltına alındıkları sırada İran karasularına girdiklerini kabul etmiş ve Irak'taki İngiliz askerlerinin çekilmeye başlaması çağrısında bulunmuştu.

İngiltere, İran'ın elinde bulunan aralarında deniz piyadelerinin bulunduğu 15 İngiliz askerinin video görüntülerinin televizyonda gösterilmesini ve Turney'e ait olduğu söylenen mektupların yayımlanmasını kınamıştı.


17 yıl önce